Pljuskovi i grmljavina još danas, od utorka ponovo vrućina

U poslepodnevnim i večernjim časovima očekuju nas kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom mestimično, na teritoriji Vojvodine ne bi trebalo očekivati vremenske nepogode, izuzev eventualno juga Banata. Naredna dva dana suvo i stabilno, od subote i toplije, dok su u nedelju i ponedeljak moguće tek ređe nestabilnosti. Iako će temperature biti nadomak 30°C i u nedelju i ponedelajk, ozbiljan tropski talas očekuje nas od utorka.

U nastavku poslepodnevnih i tokom večernjih sati u Vojvodini će preovladavati pretežno do potpuno oblačno vreme, povremeno sa kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom koji ponegde mogu biti intenzivniji. Kiša promenljivog intenziteta već pada u većem delu Vojvodine, uz mestimičnu grmljavinu.

U petak će preovladavati malo do umereno oblačno i suvo vreme, sa dužim sunčanima intervalima, dok će u danima vikenda biti pretežno sunčano. Postoji vrlo mala verovatnoća da u nedelju tek uveče sporadično bude pljuskova. U petak i subotu jutarnje temperature će se kretati između 10 i 15°C, a uz postepen priliv toplijeg vazduha maksimalne temperature biće u intevalu od 24 do 28°C (malo toplija će biti subota). U nedelju će se nakon jutarnjih minimuma između 14 i 17°C, dnevne temperature kretati između 28 i 30°C, a što će biti slučaj i u ponedeljak.

Od utorka novi tropski talas

Nakon što će u ponedeljak u poslepodnevnim časovima biti uslova za ređu pojavu pljuskova sa grmljavinom, od utorka se očekuje dalji porast temperatura i novi tropski talas uz maksimume iznad 30°C, a od srede 19. juna u urbanim sredinama treba očekivati i pojavu tropskih noći, odnosno minimalnih temperatura iznad 20°C

Sredinom sledeće sedmice, 19-21. juna, maksimalne temperature kretaće se oko vrlo visokih 35°C, što će biti najviše temperature u dosadašnjem delu godine, a kada će popustiti vrućine koje nas očekuju od utorka – dobro je pitanje.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 631

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *