Od sutra osetno hladnije sa kišom, toplije tek za vikend

U večernjim časovima najpre na severu i zapadu pokrajine očekuje se kiša. U utorak će se preko našeg područja premeštati hladni front, a očekuje se i sekundarna ciklogeneza u severnom Jadranu. To će značiti nekoliko znatno hladnijih dana sa povremenim padavinama, naročito sutra i sredu.

Večeras se očekuje kiša mestimično, uglavnom na severu i zapadu pokrajine. Tada će i vetar okrenuti na severozapadni i biti u pojačanju. Maksimalne temperature danas su se kretale između čak 22 i 25°C, i ovo je bio najtopliji dan od početka godine.

U utorak će preovladavati pretežno do potpuno oblačno i osetno hladnije vreme, povremeno sa kišom. Uglavnom se očekuje 5 do 10mm vodenog taloga, ali će ponegde pasti i do 20mm hladne aprilske kiše. Jutarnje temperature kretaće se između 6 i 10°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 7 do 12°C – bez bitnije promene u odnosu na jutro, obzirom da će hladan vazduh priticati tokom dana. Tako će veče u utorak zapravo biti najhladniji deo dana, hladniji i od jutra. Duvaće umeren do jak severozapadni vetar, koji će dodatno pojačati osećaj hladnoće.

Još hladnije u sredu

U sredu se zadržava pretežno do potpuno oblačno vreme, ali sa manje padavina u odnosu na utorak. Do kasnijih večernjih sati očekuje se i potpuni prestanak padavina, a tokom srede se očekuje uglavnom 2 do 5mm vodenog taloga. Padaće uglavnom kiša, ali u sredu ujutru ne treba očekivati ni pojavu susnežice sve do nizija, a u višim delovima Fruške Gore (>400mnv) padaće i sneg. Jutarnje temperature kretaće se između 2 i 4°C, a maksimalne dnevne od 5 do 7°C. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar.

Porast temperatura tek sledećeg vikenda

U četvrtak i petak očekuje se promenljivo oblačno vreme sa (uglavnom kraćim) sunčanim intervalima. U četvrtak još uvek mestimično može biti slabe kiše, ili čak susnežice, dok će u petak biti suvo. Tokom ova dva dana jutarnje temperature uglavnom će se kretati između 0 i 2°C, uz mestimičnu pojavu prizemnog mraza (pri tlu) u petak, a maksimalne dnevne temperature biće u intervalu od 7 do 9°C u četvrtak, odnosno od 9 do 12°C u petak. Tokom ova dva dana duvaće slab do umeren vetar, severnih smerova.

Povratak prolećnih temperatura očekuje se tek za vikend, kada u nedelju treba očekivati maksimalne temperature između 13 i 16°C. Dakle, ni tada neće biti nešto naročito toplo (kao što je to bio slučaj juče i danas), već će se temperature vratiti u granice normale za drugu dekadu aprila.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 605

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *