Očekivani sneg i modeli podbacili, od četvrtka do nedelje uglavnom suvo i malo toplije

Iako naša današnja najava nije nosila sa sobom mnogo nade po pitanju snežnih padavina i formiranja snežnog pokrivača (rekli smo da će to biti više bljuzgavica), moramo priznati da smo bili optimisti – valjda u nedostatku snega ove zime. Proračuni odnosno simulacije modela ovog puta su prilično omanule u proceni kretanja aktuelnog ciklona, padavine su slabije od očekivanja, tako da sutra ne treba očekivati više od 2-4cm snega u Vojvodini, a zapravo će barem trećina pokrajine ostati bez ikakvog pokrivača, što se naročito odnosi na Banat. Ovo inače nije prvi put da modeli ove zime loše „skidaju“ scenario.

Subotica u ovim trenucima :)Izvor: subotica.info

Publié par VojvodinaMeteo sur mardi 13 février 2018

Ipak, kao što se vidi iz priloženog, delovi Vojvodine večeras imaju priliku da koliko-toliko uživaju u belom ambijentu.

U četvrtak i petak promenljivo oblačno i suvo uz jutarnje mrazeve

Tokom četvrtka i petka u Vojvodini će preovladavati promenljivo oblačno vreme uz intervale sunčanog vremena. Posle hladnog jutra sa pojavom uglavnom slabih mrazeva tokom dana će temperatura biti u blagom i postepenom porastu u odnosu na onu u sredu. U četvrtak će duvati slab do umeren vetar severnih smerova, a u petak takođe slab do umeren, ali uglavnom jugoistočni.

Jutarnje temperature u četvrtak će se kretati između -3 i -1°C, a maksimalne dnevne od 3 do 5°C. U petak minimalne između -4 i -1°C, a maksimalne dnevne između 5 i 6°C.

Detaljnija prognoza za vašu lokaciju? Novi Sad, Zrenjanin, Subotica, Sremska Mitrovica, Beograd, spisak svih lokacija.

Slabe padavine moguće za vikend uz dalji blaži porast temperatura

U danima sledećeg vikenda treba očekivati nešto više oblaka i manje sunca u odnosu na četvrtak i petak, a biće uslova i za slabe i kratkotrajne padavine, posebno u nedelju. Najverovatnije u obliku kiše, eventualno susnežice. Doduše, obzirom da je termin iza 72h, promene su moguće – pre u korist sušnijeg i toplijeg scenarija.

U danima vikenda temperature bi se kretale uglavnom iznad 5°C, a nešto topliji dan bila bi subota, obzirom da u nedelju treba očekivati priliv svežijeg vazduha.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!