Očekivani sneg i modeli podbacili, od četvrtka do nedelje uglavnom suvo i malo toplije

Iako naša današnja najava nije nosila sa sobom mnogo nade po pitanju snežnih padavina i formiranja snežnog pokrivača (rekli smo da će to biti više bljuzgavica), moramo priznati da smo bili optimisti – valjda u nedostatku snega ove zime. Proračuni odnosno simulacije modela ovog puta su prilično omanule u proceni kretanja aktuelnog ciklona, padavine su slabije od očekivanja, tako da sutra ne treba očekivati više od 2-4cm snega u Vojvodini, a zapravo će barem trećina pokrajine ostati bez ikakvog pokrivača, što se naročito odnosi na Banat. Ovo inače nije prvi put da modeli ove zime loše “skidaju” scenario.

https://www.facebook.com/vojvodinameteo/photos/a.1844392115842402.1073741828.1843119099303037/2026251560989789/

Ipak, kao što se vidi iz priloženog, delovi Vojvodine večeras imaju priliku da koliko-toliko uživaju u belom ambijentu.

U četvrtak i petak promenljivo oblačno i suvo uz jutarnje mrazeve

Tokom četvrtka i petka u Vojvodini će preovladavati promenljivo oblačno vreme uz intervale sunčanog vremena. Posle hladnog jutra sa pojavom uglavnom slabih mrazeva tokom dana će temperatura biti u blagom i postepenom porastu u odnosu na onu u sredu. U četvrtak će duvati slab do umeren vetar severnih smerova, a u petak takođe slab do umeren, ali uglavnom jugoistočni.

Jutarnje temperature u četvrtak će se kretati između -3 i -1°C, a maksimalne dnevne od 3 do 5°C. U petak minimalne između -4 i -1°C, a maksimalne dnevne između 5 i 6°C.

Detaljnija prognoza za vašu lokaciju? Novi Sad, Zrenjanin, Subotica, Sremska Mitrovica, Beograd, spisak svih lokacija.

Slabe padavine moguće za vikend uz dalji blaži porast temperatura

U danima sledećeg vikenda treba očekivati nešto više oblaka i manje sunca u odnosu na četvrtak i petak, a biće uslova i za slabe i kratkotrajne padavine, posebno u nedelju. Najverovatnije u obliku kiše, eventualno susnežice. Doduše, obzirom da je termin iza 72h, promene su moguće – pre u korist sušnijeg i toplijeg scenarija.

U danima vikenda temperature bi se kretale uglavnom iznad 5°C, a nešto topliji dan bila bi subota, obzirom da u nedelju treba očekivati priliv svežijeg vazduha.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 615

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *