Nestabilniji kraj sedmice, za vikend do 25°C

Nakon nekoliko toplijih i stabilnijih dana, kao što smo već i najavili, od sutra će uslediti nova promena vremena i novi nestabilniji period uz povratak temperatura u granice normale za I dekadu septembra, koja je zapravo već na izmaku. Dok će u petak i subotu biti lokalnih nestabilnosti, kada govorimo o Vojvodini u nedelju ipak treba računati na suvo i stabilno vreme. Na području Vojvodine maksimalne temperature danas su se kretale od 29°C u Vršcu do 32°C u Sremskoj Mitrovici, dok je u ostatku Srbije bilo najtoplije u Valjevu sa 32.9°C.

Za razliku od prethodne dve večeri kada smo u 21h merili temperature između 19 i 21°C, večeras se u istom terminu temperature kreću između 23 i 25°C, kao posledica današnjeg još toplijeg dana, ali i nadolazeće promene vremena sutra.

U petak će preovladavati umereno do pretežno oblačno vreme, praktično uz celodnevne uslove za lokalne pljuskove praćene grmljavinom (računajući i nastavak noći ka petku), ali ipak uz najveću verovatnoću u kasnim poslepodnevnim i večernjim satima. Već tokom predstojeće noći očekuju se mestimična kiša i pljuskovi praćeni grmljavinom. Potom bi sutra tokom većeg dela dana atmosfera trebala biti relativno mirna, da bi ponovo uveče rasla šansa za pljuskove i grmljavinu. U petak će vetar biti promenljivog smera, uglavnom slab do umeren južnih smerova. Jutarnje temperature kretaće se između 17 i 20°C, a maksimalne dnevne od 25 do 28°C.

Lokalno će ponovo biti “dobre” kiše tokom petka (ECMWF) – meteologix.com

U subotu u prvom delu dana još uvek će postojati uslovi za lokalne pljuskove, dok će u poslepodnevnim i večernjim časovima biti umereno oblačno i suvo vreme uz sunčane periode tokom dana. Jutarnje temperature kretaće se između 15 i 18°C, a maksimalne dnevne od 24 do 26°C. U subotu će tokom većeg dela dana duvati umeren severozapadni vetar.

Prognozu za nedelju još uvek treba uzeti sa velikom rezervom. Ipak, čini se kako će drugog dana vikenda u Vojvodini biti promenljivo oblačno, ali uglavnom suvo vreme. U ostatku Srbije sa druge strane očekuju se povremeno kiša i pljuskovi, sa najvećom verovatnoćom na zapadu, jugozapadu i jugu zemlje. Jutarnje temperature kretaće se između 14 i 16°C, a maksimalne dnevne do 24°C.

Meteogram za Zrenjanin 10 dana (ECMWF) – sredina avgusta

Početkom sledeće sedmice, u ponedeljak i utorak, maksimalne temperature neće prelaziti 25°C, dok će se jutarnje kretati oko 15°C. Od srede 14. septembra očekuje se novi porast temperatura, i živa u termometrima će ponovo prići tridesetom podeoku. O vremenu naredne sedmice više detalja u subotu ili nedelju …

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 610

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *