Posle 20-45mm kiše početkom septembra, stabilno i toplije vreme do petka

Početkom meseca, 1i 2. septembra na području Vojvodine palo je uglavnom između 20 i 40mm kiše, ponegde do 45mm. Kako su ovo podaci koji su dostupni iz sistema RHMZ, naravno da ima manjih odstupanja u mestima gde merenja ne postoje. Juče i danas beležilo se promenljivo oblačno vreme uz duže sunčane intervale, a takvo vreme očekuje se do petka, uz ređu pojavu jutarnje magle, pogotovo u ponedeljak i utorak.

U ponedeljak i utorak preovladavaće promenljivo oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima i suvo. Očekuje se slab do umeren razvoj dnevne oblačnosti srednje baze. Tokom ova dva dana u jutarnjim časovima, biće uslova za pojavu sumaglice na širem području, dok će mestimično biti i smanjene vidljivosti <1km, odnosno pojave magle. Opasnost od ovih meteoroloških pojava se naročito odnosi na termin između 4 i 8h ujutru. Minimalne temperature kretaće se između 12 i 15°C, a maksimalne dnevne od 25 do 28°C (nijansu topliji biće utorak). Duvaće slab, ređe umeren vetar istočnih smerova.

Tokom većeg dela dana u sredu će preovladavati pretežno sunčano vreme. U večernjim časovima očekuje se umereno naoblačenje. Jutarnje temperature kretaće se između 13 i 15°C, a maksimalne dnevne od 27 do 29°C.

U četvrtak će preovladavati malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima i uglavnom suvo. Tek u večernjim satima i u noći ka petku samo ponegde moguća je kiša ili pljuskovi. Biće još malo toplije, uz maksimalne temperature iznad prosečnih vrednosti, odnosno između 29 i 31°C.

U sredu i četvrtak temperature malo iznad normale ECMWF model – meteologix.com

Nova promena sve izvesnija krajem sedmice

U petak i za dane vikenda po svemu sudeći ponovo će biti promenljivo vreme uz povremenu kišu i pljuskove praćene grmljavinom, a uslediće i pad temperatura. Tako maksimalne temperature ne bi prelazile 25°C u petak i za dane vikenda, a neće biti ni hladno za ovo doba godine kao što je to bio slučaj 1 i 2. septembra. Više detalja o ovoj promeni vremena moći će da se objavi u sredu. Do tada iskoristimo lepo i toplo vreme narednih 4-5 dana.

Ciklonska aktivnost sve izvesnija krajem sedmice (GFS) – meteologix.com
Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 610

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *