Narednih dana većinom stabilno i prijatno toplo vreme, samo ređi pljuskovi

Naredna 2 do 3 dana na području Vojvodine očekuje se uglavnom pretežno sunčano i stabilno vreme. U utorak će jedino u Bačkoj biti uslova za ređe i kratkotrajne pljuskove praćene grmljavinom, dok će sreda biti potpuno stabilna u čitavoj Vojvodini. Četvrtak je već pod znakom pitanja, ali sve ide ka tome da će se i u četvrtak u većini predela zadržati suvo vreme, uz možda ređu pojavu kratkotrajnih lokalnih pljuskova.

Sinoptička situaciju u sredu u Evropi (GFS)
Sinoptička situaciju u sredu u Evropi (GFS)

Naš deo Evrope tokom narednog trodnevnog perioda biće pod uticajem slabogradijentnog ciklonalnog polja, ali se očekuju pretežno stabilne vremenske prilike. Očekuje nas i postepen priliv toplije vazdušne mase, tako da će temperatura biti u svakodnevnom porastu i u četvrtak je realno ponovo očekivati letnje vrednosti (Tmax >25°C).

UTORAK:

Sutra nas očekuje pretežno sunčano vreme, jedino u Bačkoj sredinom dana i poslepodne uz umeren razvoj dnevne oblačnosti može biti ređe pojave pljuskova sa malo grmljavine, što naročito važi za krajnji sever. Ovo će biti međutim vrlo retka i izolovana pojava, i u većini predela zadržaće se suvo vreme. Biće prijatno toplo, uz temperature u okviru prosečnih vrednosti za prvu dekadu maja.

Jutarnje temperature na području Vojvodine kretaće se između 10 i 12°C, a maksimalne dnevne od 22 do 24°C. Vetar ujutru i pre podne slab do umeren severozapadni, u nastavku dana vrlo slab i promenljivog smera.

SREDA:

U sredu se očekuje pretežno sunčano i stabilno vreme, bez ikakvih šansi za pljuskove. Biće i malo toplije u odnosu na utorak.

Maksimalne temperature u širem regionu u sredu (ARW)
Maksimalne temperature u širem regionu u sredu (ARW)

Jutarnje temperature kretaće se između 11 i 13˘C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 24 do 26 stepeni Celzijusa.

ČETVRTAK:

U četvrtak će biti promenljivo oblačno i za razliku od utorka i srede nešto nestabilnije vreme, poslepodne i uveče mogući su lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom.

Minimalne temperature kretaće se između 13 i 15°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 24 do 27 stepeni Celzijusa.

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 571

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *