Narednih dana većinom stabilno i prijatno toplo vreme, samo ređi pljuskovi

Naredna 2 do 3 dana na području Vojvodine očekuje se uglavnom pretežno sunčano i stabilno vreme. U utorak će jedino u Bačkoj biti uslova za ređe i kratkotrajne pljuskove praćene grmljavinom, dok će sreda biti potpuno stabilna u čitavoj Vojvodini. Četvrtak je već pod znakom pitanja, ali sve ide ka tome da će se i u četvrtak u većini predela zadržati suvo vreme, uz možda ređu pojavu kratkotrajnih lokalnih pljuskova.

Sinoptička situaciju u sredu u Evropi (GFS)
Sinoptička situaciju u sredu u Evropi (GFS)

Naš deo Evrope tokom narednog trodnevnog perioda biće pod uticajem slabogradijentnog ciklonalnog polja, ali se očekuju pretežno stabilne vremenske prilike. Očekuje nas i postepen priliv toplije vazdušne mase, tako da će temperatura biti u svakodnevnom porastu i u četvrtak je realno ponovo očekivati letnje vrednosti (Tmax >25°C).

UTORAK:

Sutra nas očekuje pretežno sunčano vreme, jedino u Bačkoj sredinom dana i poslepodne uz umeren razvoj dnevne oblačnosti može biti ređe pojave pljuskova sa malo grmljavine, što naročito važi za krajnji sever. Ovo će biti međutim vrlo retka i izolovana pojava, i u većini predela zadržaće se suvo vreme. Biće prijatno toplo, uz temperature u okviru prosečnih vrednosti za prvu dekadu maja.

Jutarnje temperature na području Vojvodine kretaće se između 10 i 12°C, a maksimalne dnevne od 22 do 24°C. Vetar ujutru i pre podne slab do umeren severozapadni, u nastavku dana vrlo slab i promenljivog smera.

SREDA:

U sredu se očekuje pretežno sunčano i stabilno vreme, bez ikakvih šansi za pljuskove. Biće i malo toplije u odnosu na utorak.

Maksimalne temperature u širem regionu u sredu (ARW)
Maksimalne temperature u širem regionu u sredu (ARW)

Jutarnje temperature kretaće se između 11 i 13˘C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 24 do 26 stepeni Celzijusa.

ČETVRTAK:

U četvrtak će biti promenljivo oblačno i za razliku od utorka i srede nešto nestabilnije vreme, poslepodne i uveče mogući su lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom.

Minimalne temperature kretaće se između 13 i 15°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 24 do 27 stepeni Celzijusa.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!