Naredna dva dana promenljivo i toplije, u sredu i sa grmljavinom, zahlađenje u četvrtak

Naslov prognoze za naredne dane nije mogao biti kraći, obzirom da nas tokom naredna 3 dana očekuju promenljive i dinamične vremenske prilike. U utorak i sredu će biti još toplije u odnosu na današnji dan, ali će vreme biti promenljivo i nestabilno sa povremenim padavinama. U četvrtak će uz kratkotrajno zahlađenje biti svežije. Povremene padavine očekuju se tokom sva tri dana, a u utorak će biti i pojačane košave, naročito u prvom delu dana.

Sinoptička situacija nad Evropom u utorak (GFS)
Sinoptička situacija nad Evropom u utorak (GFS)

Tokom naredna tri dana naše područje konstantno će biti pod uticajem polja niskog vazdušnog pritiska.

UTORAK:

Utorak će obeležiti umereno do potpuno oblačno vreme, samo ponegde sa kraćim sunčanim intervalima. Biće i kiše, najpre već u noći ka utorku i u utorak ujutru, potom će do kasnog poslepodneva u većini mesta biti suvo. Kasno poslepodne i uveče očekuje se jače naoblačenje sa kišom, ponegde čak i jakog inteniziteta. Tokom većeg dela dana duvaće pojačan jugoistočni vetar, naročito ujutru i pre podne, kada će biti umeren do jak, na jugu Banata povremeno olujne jačine.

Jutarnje temperature kretaće se između -1 i 2°C, a maksimalne dnevne od 6 do 11°C.

SREDA:

U sredu se očekuje promenljivo oblačno vreme sa intervalima sunčanog vremena. Poslepodne će biti nestabilno sa mogućom pojavom pljuskova i grmljavine. Potom se u noći ka četvrtku očekuje jače naoblačenje sa kišom i padom temperatura. Duvaće uglavnom slab do umeren vetar promenljivog smera, najčešće zapadni i jugozapadni.

Capeshear u sredu kasno poslepodne (ARW)
Capeshear u sredu kasno poslepodne (ARW) – mogući prvi pljuskovi sa grmljavinom ovog meteorološkog proleća

Jutarnje temperature biće u intervalu od 0 do 4°C, a maksimalne dnevne od 9 do 14°C.

ČETVRTAK:

Od noći ka četvrtku pa sve do četvrtka poslepodne preovladavaće oblačno vreme, povremeno sa kišom. Prema trenutnoj prognozi očekuje se u proseku 15-25mm vodenog taloga, a ponegde bi moglo pasti i više. Kasno poslepodne i uveče sledi delimično razvedravanje. Nema sumnje da će posle otapanja snega, i povremenih padavina u utorak i sredu, u četvrtak biti mnogooo vode i blata. U četvrtak če duvati pojačan severozapadni vetar.

Jutarnje temperature kretaće se između 2 i 5°C, a maksimalne dnevne od 6 do 10°C.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!