Naredna dva dana promenljivo i toplije, u sredu i sa grmljavinom, zahlađenje u četvrtak

Naslov prognoze za naredne dane nije mogao biti kraći, obzirom da nas tokom naredna 3 dana očekuju promenljive i dinamične vremenske prilike. U utorak i sredu će biti još toplije u odnosu na današnji dan, ali će vreme biti promenljivo i nestabilno sa povremenim padavinama. U četvrtak će uz kratkotrajno zahlađenje biti svežije. Povremene padavine očekuju se tokom sva tri dana, a u utorak će biti i pojačane košave, naročito u prvom delu dana.

Sinoptička situacija nad Evropom u utorak (GFS)
Sinoptička situacija nad Evropom u utorak (GFS)

Tokom naredna tri dana naše područje konstantno će biti pod uticajem polja niskog vazdušnog pritiska.

UTORAK:

Utorak će obeležiti umereno do potpuno oblačno vreme, samo ponegde sa kraćim sunčanim intervalima. Biće i kiše, najpre već u noći ka utorku i u utorak ujutru, potom će do kasnog poslepodneva u većini mesta biti suvo. Kasno poslepodne i uveče očekuje se jače naoblačenje sa kišom, ponegde čak i jakog inteniziteta. Tokom većeg dela dana duvaće pojačan jugoistočni vetar, naročito ujutru i pre podne, kada će biti umeren do jak, na jugu Banata povremeno olujne jačine.

Jutarnje temperature kretaće se između -1 i 2°C, a maksimalne dnevne od 6 do 11°C.

SREDA:

U sredu se očekuje promenljivo oblačno vreme sa intervalima sunčanog vremena. Poslepodne će biti nestabilno sa mogućom pojavom pljuskova i grmljavine. Potom se u noći ka četvrtku očekuje jače naoblačenje sa kišom i padom temperatura. Duvaće uglavnom slab do umeren vetar promenljivog smera, najčešće zapadni i jugozapadni.

Capeshear u sredu kasno poslepodne (ARW)
Capeshear u sredu kasno poslepodne (ARW) – mogući prvi pljuskovi sa grmljavinom ovog meteorološkog proleća

Jutarnje temperature biće u intervalu od 0 do 4°C, a maksimalne dnevne od 9 do 14°C.

ČETVRTAK:

Od noći ka četvrtku pa sve do četvrtka poslepodne preovladavaće oblačno vreme, povremeno sa kišom. Prema trenutnoj prognozi očekuje se u proseku 15-25mm vodenog taloga, a ponegde bi moglo pasti i više. Kasno poslepodne i uveče sledi delimično razvedravanje. Nema sumnje da će posle otapanja snega, i povremenih padavina u utorak i sredu, u četvrtak biti mnogooo vode i blata. U četvrtak če duvati pojačan severozapadni vetar.

Jutarnje temperature kretaće se između 2 i 5°C, a maksimalne dnevne od 6 do 10°C.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 605

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *