Naredna dva dana pretežno sunčano i prijatno toplo, u četvrtak nestabilno

U utorak i sredu u Vojvodini se očekuju prave prolećne vremenske prilike, uz pretežno sunčano vreme očekuje se i dalji porast temperatura, tako da će maksimalne dnevne temperature biti oko i preko 20°C, pogotovo u sredu koja će biti toplija od utorka. Jutra prohladna, posebno u utorak. Ova dva dana obeležiće duži sunčani intervali, dok u četvrtak treba očekivati lokalne predfrontalne nestabilnosti uz pojavu pljuskova sa grmljavinom u poslepodnevnim i ranim večernjim satima.

Topla vazdušna masa iznad većeg dela Evrope u sredu (GFS)
Topla vazdušna masa iznad većeg dela Evrope u sredu (GFS)

UTORAK:

Utorak će obeležiti pretežno sunčano vreme. Iako se na nebu očekuje dosta visoke oblačnosti, sunčevi zraci će se bez većih problema probijati kroz iste. Duvaće slab do umeren vetar južnih smerova.

Jutarnje temperature kretaće se između 3 i 7°C, a maksimalne dnevne od 19 do 22°C.

SREDA:

U sredu bez bitnije promene vremena, s’ tim što ipak treba očekivati nešto više oblačnosti, pa će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima. Tokom većeg dela dana duvaće slab do umeren južni i jugoistočni vetar, uveče u okretanju na umeren jugozapadni i zapadni.

Minimalne temperature kretaće se između 8 i 11°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 22 do čak 24 stepena.

ČETVRTAK:

Za razliku od utorka i srede četvrtak će doneti promenljivije vreme i nestabilnu atmosferu. Već je u drugom delu noći i tokom jutra mestimično moguća kratkotrajna kiša ili pljusak, dok bi pre podne proteklo u znaku suvog vremena uz dosta oblačnosti i sunčane intervale. U poslepodnevnim i ranim večernjim časovima biće nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a biće i sunčanih intervala. U četvrtak će duvati slab do umeren vetar promenljivog smera, u zoni lokalnog razvoja oblaka pojačan.

Širom Vojvodine u četvrtak pljuskovi (ARW)
Širom Vojvodine u četvrtak pljuskovi (ARW)

Minimalne temperature kretaće se između 9 i 12°C, a maksimalne dnevne od 18 do 22°C.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!