Naredna dva dana pretežno sunčano i prijatno toplo, u četvrtak nestabilno

U utorak i sredu u Vojvodini se očekuju prave prolećne vremenske prilike, uz pretežno sunčano vreme očekuje se i dalji porast temperatura, tako da će maksimalne dnevne temperature biti oko i preko 20°C, pogotovo u sredu koja će biti toplija od utorka. Jutra prohladna, posebno u utorak. Ova dva dana obeležiće duži sunčani intervali, dok u četvrtak treba očekivati lokalne predfrontalne nestabilnosti uz pojavu pljuskova sa grmljavinom u poslepodnevnim i ranim večernjim satima.

Topla vazdušna masa iznad većeg dela Evrope u sredu (GFS)
Topla vazdušna masa iznad većeg dela Evrope u sredu (GFS)

UTORAK:

Utorak će obeležiti pretežno sunčano vreme. Iako se na nebu očekuje dosta visoke oblačnosti, sunčevi zraci će se bez većih problema probijati kroz iste. Duvaće slab do umeren vetar južnih smerova.

Jutarnje temperature kretaće se između 3 i 7°C, a maksimalne dnevne od 19 do 22°C.

SREDA:

U sredu bez bitnije promene vremena, s’ tim što ipak treba očekivati nešto više oblačnosti, pa će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima. Tokom većeg dela dana duvaće slab do umeren južni i jugoistočni vetar, uveče u okretanju na umeren jugozapadni i zapadni.

Minimalne temperature kretaće se između 8 i 11°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 22 do čak 24 stepena.

ČETVRTAK:

Za razliku od utorka i srede četvrtak će doneti promenljivije vreme i nestabilnu atmosferu. Već je u drugom delu noći i tokom jutra mestimično moguća kratkotrajna kiša ili pljusak, dok bi pre podne proteklo u znaku suvog vremena uz dosta oblačnosti i sunčane intervale. U poslepodnevnim i ranim večernjim časovima biće nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a biće i sunčanih intervala. U četvrtak će duvati slab do umeren vetar promenljivog smera, u zoni lokalnog razvoja oblaka pojačan.

Širom Vojvodine u četvrtak pljuskovi (ARW)
Širom Vojvodine u četvrtak pljuskovi (ARW)

Minimalne temperature kretaće se između 9 i 12°C, a maksimalne dnevne od 18 do 22°C.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 631

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *