Najduže pomračenje Meseca u ovom veku (UŽIVO)

Na žalost u ovom trenutku (22:31) gotovo čitava Vojvodina nije u stanju pratiti najduže pomračenje Meseca meseca u 21. veku zbog pretežno do potpuno oblačnog neba iznad severne srpske pokrajine. Čak štaviše mestimično ima kiše i pljuskova, a ne deluje da će se situacija tokom trajanja pomračenja Meseca bitnije popraviti.

PRENOS UŽIVO YOUTUBE (CBC news and NASA)

PRENOS UŽIVO FACEBOOK (The Independent and NASA)

https://www.facebook.com/TheIndependentOnline/videos/10156276215141636/
 
Upravo je u toku vrhunac pomračenja meseca, a pomračenje će iz Srbije biti moguće pratiti (naravno ako u određenom delu zemlje oblaci to dozvole) do 1 sat i 29 minuta. Mesec će biti tamnocrvene boje u 23 časa i 13 minuta,  kada će početi da izlazi iz senke i to će biti kraj totaliteta.

 

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *