Letnje temperature u Vojvodini juče, i do 29°C, danas prijatnije uz maksimume do 26 stepeni

Juče su maksimalne temperature u Vojvodine dostizale i letnjih 29°C, koliko je izmereno u većini vojvođanskih gradova, a najviša temperatura od 29.4°C zabeležena je u administrativnom centru pokrajine Novom Sadu.

Maksimalne temperature u Srbiji - 23. aprila 2018
Maksimalne temperature u Srbiji – 23. aprila 2018 (Izvor: ogimet.com)

Juče su gradovi Vojvodine bili među najtoplijim lokacijama u Srbiji, ali već danas to nije slučaj, obzirom da je danas u jutarnjim i prepodnevnim časovima preko Vojvodine prošao oslabljeni hladni front, koji je uslovljavao i umeren severozapadni vetar koji je duvao danas. U poslepodnevnim časovima bilo je i izuzetno retke pojave lokalnih pljuskova.

Danas su se maksimalne temperature kretale između 24 i 26°C, što jeste malo primerenije dobu godinu u kojem se nalazimo, ali su to i dalje temperature znatno iznad normale i na samoj granici letnjih.

Vrlo toplo za ovo doba godine i narednih dana

Kao što smo već najavili u sinoć objavljenoj prognozi, toplo vreme zadržava se u Vojvodini sve do petka, uz prave letnje temperature koje su više primerene kraju maja, ili čak junu, nego aprilu mesecu.

Sutra će se maksimalne temperature kretati između 27 i 28°C, a u četvrtak od 26 do 28°C. Obzirom da se u četvrtak uveče očekuje prolazak novog hladnog fronta, u petak bi maksimalne temperature bile znatno primerenije dobu godine, u najtoplijem delu dana između 21 i 23°C.

 

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!