Letnje temperature u Vojvodini juče, i do 29°C, danas prijatnije uz maksimume do 26 stepeni

Juče su maksimalne temperature u Vojvodine dostizale i letnjih 29°C, koliko je izmereno u većini vojvođanskih gradova, a najviša temperatura od 29.4°C zabeležena je u administrativnom centru pokrajine Novom Sadu.

Maksimalne temperature u Srbiji - 23. aprila 2018
Maksimalne temperature u Srbiji – 23. aprila 2018 (Izvor: ogimet.com)

Juče su gradovi Vojvodine bili među najtoplijim lokacijama u Srbiji, ali već danas to nije slučaj, obzirom da je danas u jutarnjim i prepodnevnim časovima preko Vojvodine prošao oslabljeni hladni front, koji je uslovljavao i umeren severozapadni vetar koji je duvao danas. U poslepodnevnim časovima bilo je i izuzetno retke pojave lokalnih pljuskova.

Danas su se maksimalne temperature kretale između 24 i 26°C, što jeste malo primerenije dobu godinu u kojem se nalazimo, ali su to i dalje temperature znatno iznad normale i na samoj granici letnjih.

Vrlo toplo za ovo doba godine i narednih dana

Kao što smo već najavili u sinoć objavljenoj prognozi, toplo vreme zadržava se u Vojvodini sve do petka, uz prave letnje temperature koje su više primerene kraju maja, ili čak junu, nego aprilu mesecu.

Sutra će se maksimalne temperature kretati između 27 i 28°C, a u četvrtak od 26 do 28°C. Obzirom da se u četvrtak uveče očekuje prolazak novog hladnog fronta, u petak bi maksimalne temperature bile znatno primerenije dobu godine, u najtoplijem delu dana između 21 i 23°C.

 

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 619

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *