Do petka se zadržava iznadprosečno toplo vreme uz ređu pojavu lokalnih pljuskova

Narednih dana na području Vojvodine očekuje se malo do umereno oblačno i uglavnom suvo vreme, međutim atmosfera će biti nestabilna, naročito tokom utorka i srede, i biće uslova za lokalnu pojavu izolovanih pljuskova sa grmljavinom. U utorak preko naših predela prelazi i oslabljen hladni front, međutim on neće doneti ozbiljnije osveženje. Četvrtak bi trebao biti i najtopliji dan ove sedmice, uz maksimume do 28°C. Nastavlja se aprilsko leto…

UTORAK:

Promenljivo oblačno sa intervalima sunčanog vremena, naročito u prvom delu dana. Poslepodne i tokom večeri uz nestabilnu atmosferu očekuje se ređa pojava izolovanih lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Vetar uglavnom umeren, zapadni i severozapadni, tokom prolaska oslabljenjog hladnog fronta pre podne kratkotrajno pojačan.

Jutarnje temperature kretaće se između 12 i 15°C, a maksimalne dnevne od 25 do 27°C.

SREDA:

U sredu tokom većeg dela dana malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima i suvo. Kasnije poslepodne i uveče očekuje se tek ređa pojava lokalnih pljuskova koji će biti praćeni grmljavinom, što znači da se u većini predela zadržava suvo vreme. Vetar u sredu slab, promenljivog smera, uglavnom jugozapadni.

Jutarnje temperature kretaće se između 13 i 16°C, a maksimalne dnevne između 26 i 27°C.

ČETVRTAK:

U četvrtak se očekuje malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima i suvo, prema današnjoj prognozi u četvrtak na području Vojvodine ne treba očekivati pojavu lokalnih pljuskova. U četvrtak vetar slab, promenljivog smera, uveče u okretanju na severozapadni i u pojačanju.

U četvrtak i do 28°C (ARW)
U četvrtak i do 28°C (ARW)

U četvrtak se jutarnje temperature neće menjati u odnosu na sredu i kretaće se između 13 i 16°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 26 do 28 stepeni Celzijusa.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 610

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *