Ledeno jutros, u Somboru -24.5°C, ostatak Vojvodine između -20 i -16°C

Jutros vrlo ledeno jutro na području Vojvodine i ostatka Srbije. Sasvim sigurno i najhladnije jutro ove kalendarske zime, jer se temperature više neće spuštati tako nisko, zapravo ni blizu. Sa današnjim danom prema meteorološkom kalendaru je inače počelo proleće.

Sombor je jutros bio najhladniji sa -24.5°C, a od gradova Vojvodine gde se vrše meteorološka merenja potom slede Kikinda i Novi Sad sa -20.3°C, Palić -19.9°C, Vršac -19°C, Sremska Mitrovica -16.6°C, Zrenjanin -16.2°C, Banatski Karlovac -15.8°C, u Beogradu jutros -9.7°C.

Bilo i ledene magle

Tokom prethodne noći i jutra, kako smo i najavljivali, mestimično je bilo i pojave ledene magle, uglavnom duž reka i jezera. Konkretno iz Zrenjanina stigle su nam ove tri fotografije, i jedna iz Subotice, gde je gradska kuća takođe u izmaglici:

Ledena magla u Zrenjaninu - 1. mart 2018
Ledena magla u Zrenjaninu – 1. mart 2018 (Foto: Oliver Gabriela Koso)
Ledena magla u Zrenjaninu (2) - 1. mart 2018
Ledena magla u Zrenjaninu (2) – 1. mart 2018 (Foto: Oliver Gabriela Koso)
Zrenjanin sa ledenom maglom (Bagljaš) - 1. mart 2018
Zrenjanin sa ledenom maglom (Bagljaš) – 1. mart 2018 (Foto: Dušan Hinić)
Subotica na -20 - 1. mart
Subotica na -20 – 1. mart (Foto: Melinda Sabo)

Instant sneg trik

Instant sneg eksperiment u jutrošnjem izvođenju VojvodinaMeteo tima. U uslovima vrlo niskih temperatura ključala voda u kontaktu sa okolnim hladnim vazduhom pretvara se u sitne kristale leda i sneg. Ovo se dešava iz razloga što je ključala voda bliža tački isparavanja i ima sličan napor vodene pare kao i okolni vazduh. Uživajte u našem malom performansu, i podelite ako vam se sviđa. ☃❄?(Kliknite na HD ili 1080p za punu rezoluciju videa.)

Publié par VojvodinaMeteo sur jeudi 1 mars 2018

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

1 komentar
  1. Sasa kaže

    Inace, na sumeteo.info se vidi da je danasnji dan najhladniji ove zime, a na isti dan prosle godine je temperatura bila 19,9 c 🙂 eto zanimljivost.

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!