Ledeno jutros, u Somboru -24.5°C, ostatak Vojvodine između -20 i -16°C

Jutros vrlo ledeno jutro na području Vojvodine i ostatka Srbije. Sasvim sigurno i najhladnije jutro ove kalendarske zime, jer se temperature više neće spuštati tako nisko, zapravo ni blizu. Sa današnjim danom prema meteorološkom kalendaru je inače počelo proleće.

Sombor je jutros bio najhladniji sa -24.5°C, a od gradova Vojvodine gde se vrše meteorološka merenja potom slede Kikinda i Novi Sad sa -20.3°C, Palić -19.9°C, Vršac -19°C, Sremska Mitrovica -16.6°C, Zrenjanin -16.2°C, Banatski Karlovac -15.8°C, u Beogradu jutros -9.7°C.

Bilo i ledene magle

Tokom prethodne noći i jutra, kako smo i najavljivali, mestimično je bilo i pojave ledene magle, uglavnom duž reka i jezera. Konkretno iz Zrenjanina stigle su nam ove tri fotografije, i jedna iz Subotice, gde je gradska kuća takođe u izmaglici:

Ledena magla u Zrenjaninu - 1. mart 2018
Ledena magla u Zrenjaninu – 1. mart 2018 (Foto: Oliver Gabriela Koso)
Ledena magla u Zrenjaninu (2) - 1. mart 2018
Ledena magla u Zrenjaninu (2) – 1. mart 2018 (Foto: Oliver Gabriela Koso)
Zrenjanin sa ledenom maglom (Bagljaš) - 1. mart 2018
Zrenjanin sa ledenom maglom (Bagljaš) – 1. mart 2018 (Foto: Dušan Hinić)
Subotica na -20 - 1. mart
Subotica na -20 – 1. mart (Foto: Melinda Sabo)

https://www.facebook.com/vojvodinameteo/videos/2033996453548633/

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 631

One comment

  1. Inace, na sumeteo.info se vidi da je danasnji dan najhladniji ove zime, a na isti dan prosle godine je temperatura bila 19,9 c 🙂 eto zanimljivost.

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *