Ledeno jutro, jutros u Vojvodini i do -7°C, u nizijama ostatka Srbije i do -13°C

Prema očekivanjima jutros su na području Vojvodine, a naročito ostatka Srbije, beležene vrlo niske temperature, znatno ispod prosečnih vrednosti za kraj novembra. Ako uzmemo u obzir i više predele, najhladnije je bilo u Sjenici sa minimalnih -14.3°C, dok je od nižih predela Kruševac jutros merio čak -13°C, i bio je hladniji od Kopaonika.

Minimalne temperature u Srbiji - 30. nov 2018
Minimalne temperature u Srbiji – 30. nov 2018 (Izvor: ogimet.com)

Na području Vojvodine najniža temperatura zabeležena je u Banatskom Karlovcu gde se živa u termometru spustila do -7.1°C, dok je najviša temperatura, a takođe duboko u minusu izmerena u Vršcu gde je izmereno -4.9°C.

Sutra nas očekuje još jedno vrlo hladno jutro, dok će minimalne temeprature u nedelju biti nešto više, ali takođe u minusu. Od ponedeljka uz postepen porast temperatura čak će i jutarnje temperature biti iznad nule.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 615

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *