Kiša pada u većem delu Vojvodine, noćas najviše palo u južnom Banatu

Kiša umerenog i jakog intenziteta u trenutku pisanja ovog članka (9:15h) pada na području većeg dela Bačke i severa Banata, dok je u drugom delu noći i tokom jutarnjih časova najviše kiše bilo u južnom i srednjem Banatu. Tokom većeg dela dana biće promenljvo oblačno i nestabilno uz povremenu kišu i pljuskove, a krajem dana sledi delimično razvedravanje.

Padavine u protekla 24h – nedelja (Source: ogimet.com)

Na GMS najviše kiše u protekla 24 sata palo je u Banatskom Karlovcu, i to nepunih 40mm. Potom slede Smederevska Palanka i Sjenica, ali su među “liderima” Novi Sad i Zrenjanin.

Kišomer u Elemiru – Foto: Aleksandar Čordarov

Aktuelna kiša dobro će doći pre svega kukuruzu. Kiše i pljuskova biće mestimično i u nastavku dana. Tokom ponedeljka i utorka padavine se ne očekuju, a sledi i porast temperatura i povratak u “letnji režim”, u skladu sa kalendarom. U ponedeljak ujutru moguća je pojava sumaglice i kratkotrajne magle.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 631

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *