Kiša pada u većem delu Vojvodine, noćas najviše palo u južnom Banatu

Kiša umerenog i jakog intenziteta u trenutku pisanja ovog članka (9:15h) pada na području većeg dela Bačke i severa Banata, dok je u drugom delu noći i tokom jutarnjih časova najviše kiše bilo u južnom i srednjem Banatu. Tokom većeg dela dana biće promenljvo oblačno i nestabilno uz povremenu kišu i pljuskove, a krajem dana sledi delimično razvedravanje.

Padavine u protekla 24h – nedelja (Source: ogimet.com)

Na GMS najviše kiše u protekla 24 sata palo je u Banatskom Karlovcu, i to nepunih 40mm. Potom slede Smederevska Palanka i Sjenica, ali su među “liderima” Novi Sad i Zrenjanin.

Kišomer u Elemiru – Foto: Aleksandar Čordarov

Aktuelna kiša dobro će doći pre svega kukuruzu. Kiše i pljuskova biće mestimično i u nastavku dana. Tokom ponedeljka i utorka padavine se ne očekuju, a sledi i porast temperatura i povratak u “letnji režim”, u skladu sa kalendarom. U ponedeljak ujutru moguća je pojava sumaglice i kratkotrajne magle.
Podeli tačne informacije:
Default image
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 471

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.