Kakvo vreme možemo očekivati do sredine aprila? Kasni mrazevi, rano leto ili nešto između?

Kako smo i najavili juče, danas donosimo odgovor na pitanje kakve vremenske prilike treba očekivati do sredine aprila, odnosno u narednih 10-ak dana. Obzirom da je reč o srednjoročnoj prognozi vremena, naravno ove informacije treba uzeti sa rezervom, te povremeno ponovo posetiti naš portal obzirom da će u međuvremenu biti novih objava, a možete se poslužiti i automatskom prognozom po lokaciji, koja je bazirana na ECMWF modelu.

Obzirom da smo se juče bavili vremenskim prilikama do kraja sedmice, ali i da ćemo sutra pisati posebnu objavu uz više detalja kakvo se vreme očekuje za Uskrs, ovog puta taj period preskačemo.

Početak naredne sedmice promenljiv, ali topliji

U ponedeljak i utorak treba očekivati promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima kojih bi u ponedeljak bilo više u prvom delu dana, a u utorak u drugom delu dana. U ponedeljak kasno poslepodne i uveče biće uslova za lokalnu pojavu pljuskova, koji mogu biti praćeni grmljavinom. U utorak takođe postoji šansa za lokalnu pojavu pljuskova sredinom dana, ali je ta verovatnoća znatno manja.

Maksimalne temperature u ponedeljak (GFS)
Maksimalne temperature u ponedeljak (GFS)

U ponedeljak će se jutarnje temperature kretati oko 10°C, a maksimalne dnevne između 22 i 24°C. U utorak bez bitnije promene, jutarnje ponovo oko 10°C, a maksimalne malo iznad 20 stepeni.

U nastavku perioda do 15-og više sunca i manje padavina, temperature uglavnom iznad normale

Sredinom i krajem naredne sedmice očekuje se promenljivo vreme, međutim u većini dana biće više sunca i bez padavina. U pojedinim danima biće šansi za kišu i lokalnu pojavu pljuskova sa grmljavinom, trenutno to pre svega važi za četvrtak i petak, dok bi u sredu i narednog vikenda bilo znatno više sunca. Naravno, ova prognoza je podložna promeni obzirom na daljinu prognoziranog termina.

Ono što je gotovo sigurno, jeste činjenica da će veći deo ovog perioda obeležiti prijatno toplo vreme za ovo doba godine, uz temperature u okviru ili iznad prosečnih vrednosti (u zavisnosti od dana), i da nema bojazni od kasnih aprilskih jutarnjih mrazeva u periodu do sredine meseca, odnosno kraja predstojeće sedmice. U većini dana maksimalne temperature biće oko i malo preko 20°C, a u pojedinim danima i do 25 stepeni. Od ponedeljka pa do kraja naredne sedmice maksimalne temperature bile bi ispod 20°C u svega dva dana.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 610

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *