Jutros umeren mraz i do -6°C, u nastavku dana susnežica i sneg

Jutros su zabeležene nešto niže jutarnje temperature u odnosu na očekivanja (-4 do -1°C). Naime, živa u termometru spuštala se i do -6°C, koliko je izmereno u Kikindi gde je pri tlu izmereno i -8°C.

Minimalne temperature - 23. mart 2020

StanicaTemperatura (2m)Temperatura (5cm)
Palić-4.0°C-6°C
Sombor-4.6°C-7°C
Novi Sad-4.7°C-8°C
Zrenjanin-5.4°C-6°C
Kikinda-6.4°C-8°C
Banatski Karlovac-4.0°C-4°C
Vršac-2.4°C-3°C
Sremska Mitrovica-2.8°C-6°C

Kao što se može videti u iznad priloženoj tabeli, jutarnje temperature kretale su se od -6.4°C u Kikindi do -2.4°C koliko je jutros izmereno u Vršcu. U većini mesta, jutarnja temperatura kretala se između -5 i -4°C.

Nema sumnje da su jutrošnje temperature nanele značajniju štetu kako voćarskim, tako i drugim kulturama, posebno ukoliko nisu primenjivane agrotehničke mere u cilju zaštite.

Prema poslednjim merenjima, u 8 časova, temperature se kreću između -2°C i 0°C, a maksimalne dnevne temperature biće u intervalu od 3 do 5°C.

U poslepodnevnim časovima očekuje nas naoblačenje, a počeće da padaju susnežica i sneg. U toku večeri, susnežica će u svim predelima preći u (mokar) sneg, te će u noći ka utorku doći i do stvaranja (manjeg) snežnog pokrivača. Sutra ujutru ne očekuju se ovako niske jutarnje temperature, ali bi niske temperature pripretile voćkama ponovo u sredu.

Danas u večernjim časovima ćemo objaviti poslednje i detaljne informacije pred predstojeće snežne padavine, uz novu projekciju očekivane visine snežnog pokrivača, i prognozu vremena do kraja sedmice.

Do tada, svakako se možete poslužiti našom trodnevnom prognozom vremena za Vojvodinu i Beograd.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 609

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *