Jutros umeren mraz i do -6°C, u nastavku dana susnežica i sneg

Jutros su zabeležene nešto niže jutarnje temperature u odnosu na očekivanja (-4 do -1°C). Naime, živa u termometru spuštala se i do -6°C, koliko je izmereno u Kikindi gde je pri tlu izmereno i -8°C.

Minimalne temperature - 23. mart 2020

StanicaTemperatura (2m)Temperatura (5cm)
Palić-4.0°C-6°C
Sombor-4.6°C-7°C
Novi Sad-4.7°C-8°C
Zrenjanin-5.4°C-6°C
Kikinda-6.4°C-8°C
Banatski Karlovac-4.0°C-4°C
Vršac-2.4°C-3°C
Sremska Mitrovica-2.8°C-6°C

Kao što se može videti u iznad priloženoj tabeli, jutarnje temperature kretale su se od -6.4°C u Kikindi do -2.4°C koliko je jutros izmereno u Vršcu. U većini mesta, jutarnja temperatura kretala se između -5 i -4°C.

Nema sumnje da su jutrošnje temperature nanele značajniju štetu kako voćarskim, tako i drugim kulturama, posebno ukoliko nisu primenjivane agrotehničke mere u cilju zaštite.

Prema poslednjim merenjima, u 8 časova, temperature se kreću između -2°C i 0°C, a maksimalne dnevne temperature biće u intervalu od 3 do 5°C.

U poslepodnevnim časovima očekuje nas naoblačenje, a počeće da padaju susnežica i sneg. U toku večeri, susnežica će u svim predelima preći u (mokar) sneg, te će u noći ka utorku doći i do stvaranja (manjeg) snežnog pokrivača. Sutra ujutru ne očekuju se ovako niske jutarnje temperature, ali bi niske temperature pripretile voćkama ponovo u sredu.

Danas u večernjim časovima ćemo objaviti poslednje i detaljne informacije pred predstojeće snežne padavine, uz novu projekciju očekivane visine snežnog pokrivača, i prognozu vremena do kraja sedmice.

Do tada, svakako se možete poslužiti našom trodnevnom prognozom vremena za Vojvodinu i Beograd.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!