Jutros slab mraz, u Kikindi i do -4°C

Jutros je u većem delu Vojvodine, ali i ostatka Srbije, zabeležen slab do umeren jutarnji mraz. To je i prvo jutro ove jeseni, tokom kojeg se temperatura spustila ispod 0°C u većem delu Srbije, dok je do petka bilo reči samo o pojedinačnim lokacijama.

Minimalne temperature u Srbiji - 17. novembar 2018
Minimalne temperature u Srbiji – 17. novembar 2018 (Izvor: Ogimet)

Kao što se može zapaziti na spisku iznad očekivano je bilo najhladnije u višim predelima, na Kopaoniku i u Sjenici, dok od nižih predela iz Vojvodine prednjači Kikinda sa jutrošnjih -4.4°C. Treba istaći i da si minimalne temperature na ovom spisku u Banatskom Karlovcu i u Vršcu zapravo od juče u 7 časova, dok su nakon otresanja minimalnih termometara jutrošnji minimumi u ova dva grada ipak bili u blagom plusu.

Jutarnjeg mraza će samo ponegde biti još u nedelju i ponedeljak, dok će uz blagi porast temperatura, i oblačno vreme sa povremenim padavinama od utorka pojava jutarnjih minusa ponovo izostati.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 610

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *