Jutros slab mraz, u Kikindi i do -4°C

Jutros je u većem delu Vojvodine, ali i ostatka Srbije, zabeležen slab do umeren jutarnji mraz. To je i prvo jutro ove jeseni, tokom kojeg se temperatura spustila ispod 0°C u većem delu Srbije, dok je do petka bilo reči samo o pojedinačnim lokacijama.

Minimalne temperature u Srbiji - 17. novembar 2018
Minimalne temperature u Srbiji – 17. novembar 2018 (Izvor: Ogimet)

Kao što se može zapaziti na spisku iznad očekivano je bilo najhladnije u višim predelima, na Kopaoniku i u Sjenici, dok od nižih predela iz Vojvodine prednjači Kikinda sa jutrošnjih -4.4°C. Treba istaći i da si minimalne temperature na ovom spisku u Banatskom Karlovcu i u Vršcu zapravo od juče u 7 časova, dok su nakon otresanja minimalnih termometara jutrošnji minimumi u ova dva grada ipak bili u blagom plusu.

Jutarnjeg mraza će samo ponegde biti još u nedelju i ponedeljak, dok će uz blagi porast temperatura, i oblačno vreme sa povremenim padavinama od utorka pojava jutarnjih minusa ponovo izostati.

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 573

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *