Jutros prvi mraz, uz niske oblake hladno i tokom dana

U skladu sa našim najavama, jutros je u Vojvodini zabeležen prvi (konkretniji) mraz, i to u svim predelima pokrajine. Jutarnja temperatura kretala se od -4.2°C u Vršcu do -0.9°C u Sremskoj Mitrovici. Prema merenjima u 10h, temperature se kreću između -1°C i 6°C – koliko je u sunčanom Banatskom Karlovcu i Vršcu.

Magla i dalje smanjuje vidljivost u većem delu Bačke, kao i na severu Banata. U ostatku Vojvodine uglavnom je oblačno uz pojavu sumaglice, a pretežno je sunčano jedino na jugoistoku Banata – gde je i najtoplije.

U većem delu pokrajine prema poslednjim merenjima u 10h temperatura se kreće između 0 i 1°C, dok je na krajnjem severu (Palić) temperatura još uvek ispod nule. Najviše temperature beleže se u Sremskoj Mitrovici, Banatskom Karlovcu i Vršcu.

Slab mraz i sutra

Pojava slabog mraza očekuje se i u ponedeljak, a jutarnje temperature kretaće se između -2 i 0°C. U utorak se očekuje izostanak jutarnjeg mraza, dok se od srede ponovo očekuju slabi jutarnji mrazevi.

Detaljniju prognozu za naredna tri dana pročitajte OVDE.

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 538

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *