Jutros prvi mraz, uz niske oblake hladno i tokom dana

U skladu sa našim najavama, jutros je u Vojvodini zabeležen prvi (konkretniji) mraz, i to u svim predelima pokrajine. Jutarnja temperatura kretala se od -4.2°C u Vršcu do -0.9°C u Sremskoj Mitrovici. Prema merenjima u 10h, temperature se kreću između -1°C i 6°C – koliko je u sunčanom Banatskom Karlovcu i Vršcu.

Magla i dalje smanjuje vidljivost u većem delu Bačke, kao i na severu Banata. U ostatku Vojvodine uglavnom je oblačno uz pojavu sumaglice, a pretežno je sunčano jedino na jugoistoku Banata – gde je i najtoplije.

U većem delu pokrajine prema poslednjim merenjima u 10h temperatura se kreće između 0 i 1°C, dok je na krajnjem severu (Palić) temperatura još uvek ispod nule. Najviše temperature beleže se u Sremskoj Mitrovici, Banatskom Karlovcu i Vršcu.

Slab mraz i sutra

Pojava slabog mraza očekuje se i u ponedeljak, a jutarnje temperature kretaće se između -2 i 0°C. U utorak se očekuje izostanak jutarnjeg mraza, dok se od srede ponovo očekuju slabi jutarnji mrazevi.

Detaljniju prognozu za naredna tri dana pročitajte OVDE.
Podeli tačne informacije:
Default image
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 471

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.