Jutros prvi mraz, uz niske oblake hladno i tokom dana

U skladu sa našim najavama, jutros je u Vojvodini zabeležen prvi (konkretniji) mraz, i to u svim predelima pokrajine. Jutarnja temperatura kretala se od -4.2°C u Vršcu do -0.9°C u Sremskoj Mitrovici. Prema merenjima u 10h, temperature se kreću između -1°C i 6°C – koliko je u sunčanom Banatskom Karlovcu i Vršcu.

Magla i dalje smanjuje vidljivost u većem delu Bačke, kao i na severu Banata. U ostatku Vojvodine uglavnom je oblačno uz pojavu sumaglice, a pretežno je sunčano jedino na jugoistoku Banata – gde je i najtoplije.

U većem delu pokrajine prema poslednjim merenjima u 10h temperatura se kreće između 0 i 1°C, dok je na krajnjem severu (Palić) temperatura još uvek ispod nule. Najviše temperature beleže se u Sremskoj Mitrovici, Banatskom Karlovcu i Vršcu.

Slab mraz i sutra

Pojava slabog mraza očekuje se i u ponedeljak, a jutarnje temperature kretaće se između -2 i 0°C. U utorak se očekuje izostanak jutarnjeg mraza, dok se od srede ponovo očekuju slabi jutarnji mrazevi.

Detaljniju prognozu za naredna tri dana pročitajte OVDE.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 615

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *