Jutros i do -7°C u Vojvodini, magla i minus i u prepodnevnim satima

Izostanak ozbiljnijeg strujanja odnosno mešanja vazduha i jutrošnja magla, bili su idealni za hladno jutro u Vojvodini. Temperatura je jutros bila u dubokom minusu u celoj pokrajini, a najhladnije je bilo na severu, i to na Paliću gde je vrlo malo falilo da bude izmereno i jutarnjih -8°C.

Jutarnja temperatura se na Paliću spustila do -7.4°C, što je ujedno i u dosadašnjem delu meteorološke zime (od 1. decembra) najniža zabeležena temperatura na Paliću i uopšte u Vojvodini. U Novom Sadu zabeleženo je jutarnjih -5.7°C, a potom slede Kikinda i Sombor sa -5.2°C. U Vršcu je minimalna temperatura iznosila -5.0°C, u Zrenjaninu je jutros izmereno minimalnih -4.9°C, Banatskom Karlovcu -3.3°C, dok je minus bio najmanji u Sremskoj Mitrovici sa -2.5°C i Beogradu gde je izmereno -2.0°C.

Satelitska slika - u 945 21. dec 2017 (sat24.com)
Satelitska slika – u 945 21. dec 2017 (sat24.com)

Obzirom da se i tokom prepodnevnih časova širom Vojvodine zadržala niska oblačnost ili čak magla, i prema poslednjim merenjima u 10 časova temperatura je u minusu u celoj pokrajini. Temperature se kreću između -3 i -1°C. Ukoliko ne dođe do makar delimičnog razvedravanja, nije isključeno da ponegde danas bude i zabeležen prvi ledeni dan (Tmax <0°C).

Narednih dana popušta mraz

Pojava magle moguća je još sutra, dok je u danima vikenda gotovo izvesno neće biti. U petak i subotu očekuje se samo mestimično slab jutarnji mraz uz minimume do -2°C što je znatno manje nego danas, dok će drugog dana vikenda mraz u potpunosti izostati. Uz otopljenje, u nedelju će čak i jutarnja temperatura biti iznad nule.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 619

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *