Jutros i do -7°C u Vojvodini, magla i minus i u prepodnevnim satima

Izostanak ozbiljnijeg strujanja odnosno mešanja vazduha i jutrošnja magla, bili su idealni za hladno jutro u Vojvodini. Temperatura je jutros bila u dubokom minusu u celoj pokrajini, a najhladnije je bilo na severu, i to na Paliću gde je vrlo malo falilo da bude izmereno i jutarnjih -8°C.

Jutarnja temperatura se na Paliću spustila do -7.4°C, što je ujedno i u dosadašnjem delu meteorološke zime (od 1. decembra) najniža zabeležena temperatura na Paliću i uopšte u Vojvodini. U Novom Sadu zabeleženo je jutarnjih -5.7°C, a potom slede Kikinda i Sombor sa -5.2°C. U Vršcu je minimalna temperatura iznosila -5.0°C, u Zrenjaninu je jutros izmereno minimalnih -4.9°C, Banatskom Karlovcu -3.3°C, dok je minus bio najmanji u Sremskoj Mitrovici sa -2.5°C i Beogradu gde je izmereno -2.0°C.

Satelitska slika - u 945 21. dec 2017 (sat24.com)
Satelitska slika – u 945 21. dec 2017 (sat24.com)

Obzirom da se i tokom prepodnevnih časova širom Vojvodine zadržala niska oblačnost ili čak magla, i prema poslednjim merenjima u 10 časova temperatura je u minusu u celoj pokrajini. Temperature se kreću između -3 i -1°C. Ukoliko ne dođe do makar delimičnog razvedravanja, nije isključeno da ponegde danas bude i zabeležen prvi ledeni dan (Tmax <0°C).

Narednih dana popušta mraz

Pojava magle moguća je još sutra, dok je u danima vikenda gotovo izvesno neće biti. U petak i subotu očekuje se samo mestimično slab jutarnji mraz uz minimume do -2°C što je znatno manje nego danas, dok će drugog dana vikenda mraz u potpunosti izostati. Uz otopljenje, u nedelju će čak i jutarnja temperatura biti iznad nule.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!