Jutros i do -14°C, visina snežnog pokrivača najviša u Zrenjaninu, slede ledeni dan i još jedno izuzetno hladno jutro!

Mir Božiji, Hristos se rodi. Koristimo priliku da vernicima pravoslavne veroispovesti poželimo najradosniji hrišćanski praznik Božić. Ovogodišnji Božić će konaćno proteći u snežnom, pravom zimskom ambijentu. Živa u termometru jutros se spustila i do -14°C koliko je izmereno u Vršcu, a visina snežnog pokrivača kreće se između 3 i 11cm na području Vojvodine.

Jutarnje temperature: Vršac -14°C, Kikinda -12°C, Banatski Karlovac i Zrenjanin -11°C, Novi Sad -9°C, Beograd, Sremska Mitrovica i Palić -6°C, Sombor -5°C. Visine snega: Beograd 15cm, Zrenjanin 11cm, Kikinda 10cm, Novi Sad 6cm, Palić i Sombor 5cm, Banatski Karlovac i Vršac 4cm, Sremska Mitrovica 3cm.

Danas do kraja dana očekuje se promenljivo oblačno vreme sa intervalima sunčanog vremena. Očekuje se ledeni dan, odnosno zadržavanje temperature ispod nule, uz maksimalne temperature između -3 i -1°C.

Sutra vrlo hladno jutro i veći deo dana, popodne priliv toplijeg vazduha i padavine

Sutra nas očekuje još jedno vrlo hladno jutro, ako ne i hladnije od današnjeg, pa će se tako živa u termometru često spuštati ispod -10°C. Tokom dana ka nama će priticati topliji vazduh, reč je o toplom frontu u sklopu ciklona koji će se iz Skandinavije premeštati prema Poljskoj tokom sutrašnjeg dana.

Tokom dana će tako biti sve toplije, a maksimalne temperature koje će se kretati između -2 i 2°C ponegde će biti zabeležene tokom večeri. Tokom poslepodneva i večeri se očekuje mestimično sneg, a samo ponegde moguća je pojava susnežice, ili čak ledene kiše. Sneg bi pre svega trebalo očekivati u Banatu, dok veća verovatnoća za susnežicu ili ledenu kišu važi za Bačku i Srem.

Vrsta padavina sutra predveče u Vojvodini (ARW)
Vrsta padavina sutra predveče u Vojvodini (ARW)

U sredu oblačno i toplije, na jugu pokrajine popodne i uveče moguć sneg

U sredu ćemo biti pod slabim uticajem ciklona čiji će se centar iz središnje Italije premeštati prema jugu Jadrana, a potom u četvrtak preko Grčke dalje na istok prema Crnom Moru. Obzirom da je ovaj sistem niskog pritiska prema poslednjim proračunima oslabljen i postavljen isuviše južno, on neće imati značajniji uticaj na vreme u Vojvodini, ali će južno od Save i Dunava doneti novi sneg.

Kada je reč o Vojvodini, snežne padavine mogle bi u najboljem slučaju da dobace do juga pokrajine, recimo do linije Šid – Titel – Plandište, pa bi veći deo Srema i jug Banata tokom večeri i noći ka četvrtku imali snežne padavine.

Jutarnje temperature u sredu će se kretati između -1 i 1°C, a maksimalne dnevne od 2 do 4°C. Više detalja o prognozi za sredu i naredni period tokom utorka.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 612

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *