Jesenji režim vremena do ponedeljka, bez temperatura iznad 30°C bar do 5. septembra

Nakon jučerašnJeg nešto toplijeg dana sa sunčanim intervalima, danas i naredna dva dana, odnosno dane do kraja nedelje, obeležiće pretežno do potpuno oblačno vreme, povremeno sa kišom, i temperaturama ispod prosečnih vrednosti. Od ponedeljka se očekuje konačno lepše i toplije vreme, ali letnje vrućine se ne očekuju još barem 10 dana.

Na području Vojvodine u četvrtak su se maksimalne dnevne temperature kretale od 24.1°C do 25.2°C – prilično ujednačeno, i svakako prijatno toplo.

Tokom naredna tri dana očekuje nas dosta oblaka, sa povremenom kišom, i temperaturama između 11 i 16°C u jutarnjim časovima, odnosno između 16 i 20°C u najtoplijem delu dana. Danas se povremena kiša očekuje uglavnom u prvom delu dana, ali će kiše biti sve do večeri, kada se očekuje prestanak padavina. Padavine će se premeštati iz smera zapada prema istoku.

Prohladno u subotu (WRF)

Novi talas kiše očekuje se od subote pre podne, pa sve do kraja dana. Padavine će se premeštati od jugozapada prema severoistoku, a kako najčešće biva u ovim situacijama, od ovog talasa padavina će više „profitirati“ zapadni i severni krajevi Vojvodine. Dok bi u pomenutim predelima moglo pasti 10-20mm kiše, u Banatu akumulirana količina padavina neće prelaziti 10mm. Manje izmene u prognozi su moguće.

Padavine u regionu tokom petka i subote (WRF)

Nedelja je još uvek nedoumica u proračunima numeričkih modela, iako je do tada ostalo manje od 72 sata. Izvesno je da će i poslednji dan u nedelji obeležiti pretežno do potpuno oblačno i prohladno vreme, ali kiša je još uvek pod znakom pitanja. Kako noćas u trenutku pisanja ovog članka stoje stvari, kiše će biti povremeno i u nedelju, ali ovog puta uglavnom na jugu i istoku pokrajine. Prestanak padavina do večeri.

Kao što verovatno već znate, na našem portalu možete pratiti trodnevnu prognozu za Vojvodinu i Beograd, koja se svakodnevno ažurira, i u narednim danima uvek možete doći do svežih informacija.

Stabilizacija i otopljenje od ponedeljka

U ponedeljak se očekuje malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima. Jutro će biti prohladno, uz minimume između 9 i 12°C, dok će se maksimalne dnevne temperature kretati između 22 i 24°C. U utorak vreme bez bitnije promene, uz smenu oblačnih i sunčanih intervala, i uz dalji porast temperatura. Maksimalne temperature biće u intervalu od 23 do 26°C.

U sredu 1. septembra vrlo je moguća nova promena vremena, uz pad temperatura i kišu. To bi bila kratkotrajna promena, nakon čega bi temperature već od četvrtka bile u porastu, ali do kraja sledeće nedelje ne bi prelazile 30°C. Više informacija svakako u nedelju ili ponedeljak…

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!