Hoće li nas sunce konačno ogrejati u nastavku aprila?

Verovatno pitanje svih pitanja ovih dana, obzirom da je veći deo aprila ove godine bio temperaturno oko i ispod normale, izuzev prva dva dana, i kratkotrajno oko 10. aprila. Prethodnih dana bili smo svedoci ispodprosečno hladnog vremena za drugu polovinu aprila, a imali smo i dva mrazna jutra. Dobra vest je da nas do kraja nedelje očekuje toplije vreme, uz temperature oko prosečnih vrednosti, u četvrtak i do 20°C.

Sredu i četvrtak obeležiće promenljivo oblačno i uglavnom suvo vreme. Ipak, u sredu ne treba očekivati ređu pojavu kratkotrajne kiše ili pljuska sredinom dana, dok se u četvrtak uveče očekuje jače naoblačenje, pa će uveče mestimično biti kiše.

U sredu će se jutarnje temperature kretazi između 4 i 6°C, a maksimalne dnevne od 15 do 17°C. U četvrtak će biti još toplije, uz jutarnje temperature između 6 i 8°C, a maksimalne dnevne od 17 do 19°C. Tokom oba dana duvaće slab do umeren zapadni i jugozapadni vetar, u četvrtak krajem dana u okretanju na severozapadni.

U petak ujutru još uvek ponegde može biti malo kiše, dok se tokom dana očekuje suvo vreme uz delimično razvedravanje. Dnevne temperature kretaće se oko 15°C. Detaljne informacije za naredne dane možete pronaći u okviru naše trodnevne prognoze vremena za Vojvodinu i Beograd.

Temperature u normali za vikend, sunčani periodi

U danima vikenda očekuje se malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima, a biće temperature će biti u granicama normale ili malo ispod, tačnije oko i malo iznad 15°C. Jutra će biti prohladna, uz jutarnje temperature većinom između 3 i 5°C.

Tek krajem meseca iznad 20°C?

Kako stoje stvari, do kraja meseca ne očekuju se naročito visoke temperature, odnosno živa će se u termometrima uglavnom kretati u granicama višegodišnjeg proseka za kraj aprila, ili čak malo ispod. Tek u poslednjim danima aprila postoji mogućnost da dnevne temperature pređu 20°C, o čemu će svakako biti više reči kada se ovaj period približi.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!