Hladnoća popušta od srede kada može biti i malo padavina

Hladna vazdušna masa koja je zahvatila naše krajeve u noći između srede i četvrtka zadržaće se otprilike tačno nedelju dana, odnosno još 4 dana, obzirom da značajniju advekciju toplijeg vazduha treba očekivati od srede. Narednih dana umereni i jaki jutarnji mrazevi uz dnevne temperature oko i malo iznad nule.

Nedelju i ponedeljak obeležiće pretežno sunčano, ali hladno vreme. Duvaće uglavnom umeren vetar, u nedelju severni i severoistočni, a u ponedeljak severni i severozapadni. Vetar će pojačavati subjektivni osećaj hladnoće.

Jutarnje temperature kretaće se između -9 i -6°C, a maksimalne dnevne od 0 do 2°C.

U utorak će preovladavati promenljivo oblačno vreme, vetar će oslabiti, i okrenuti smer na južni i jugoistočni. Nakon jutarnjih temperatura između -7 i -4°C, maksimalne dnevne kretaće se od 1 do 3°C.

Topli front u sredu

U sredu će se preko našeg područja premeštati topli front, koji će usloviti oblačno vreme, krajem dana i u noći ka četvrtku moguća je pojava susnežice i snega.

U četvrtak i petak dnevne temperature kretaće se između 6 i 9°C, a u petak će verovatno već izostati i pojava jutarnjeg mraza. Šta će se dalje dešavati, teško je reći, ali postoje tendencije da se toplije vreme zadrži, uz dalji manji porast temperatura u danima vikenda.

Više informacija o promeni u sredu i o vremenskim prilikama u drugom delu sledeće nedelje donosimo narednih dana.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *