Hladnoća popušta od srede kada može biti i malo padavina

Hladna vazdušna masa koja je zahvatila naše krajeve u noći između srede i četvrtka zadržaće se otprilike tačno nedelju dana, odnosno još 4 dana, obzirom da značajniju advekciju toplijeg vazduha treba očekivati od srede. Narednih dana umereni i jaki jutarnji mrazevi uz dnevne temperature oko i malo iznad nule.

Nedelju i ponedeljak obeležiće pretežno sunčano, ali hladno vreme. Duvaće uglavnom umeren vetar, u nedelju severni i severoistočni, a u ponedeljak severni i severozapadni. Vetar će pojačavati subjektivni osećaj hladnoće.

Jutarnje temperature kretaće se između -9 i -6°C, a maksimalne dnevne od 0 do 2°C.

U utorak će preovladavati promenljivo oblačno vreme, vetar će oslabiti, i okrenuti smer na južni i jugoistočni. Nakon jutarnjih temperatura između -7 i -4°C, maksimalne dnevne kretaće se od 1 do 3°C.

Topli front u sredu

U sredu će se preko našeg područja premeštati topli front, koji će usloviti oblačno vreme, krajem dana i u noći ka četvrtku moguća je pojava susnežice i snega.

U četvrtak i petak dnevne temperature kretaće se između 6 i 9°C, a u petak će verovatno već izostati i pojava jutarnjeg mraza. Šta će se dalje dešavati, teško je reći, ali postoje tendencije da se toplije vreme zadrži, uz dalji manji porast temperatura u danima vikenda.

Više informacija o promeni u sredu i o vremenskim prilikama u drugom delu sledeće nedelje donosimo narednih dana.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!