Do petka pretežno sunčano uz maksimume preko 10°C, u četvrtak i do 15°C, a onda sledi promena

Narednih dana preovladavaće pretežno sunčano i svakim danom sve toplije vreme. Maksimalne temperature će prelaziti 10°C, a izuzev slabog mraza ponegde u utorak, u sredu i četvrtak će izostati i pojava jutarnjeg mraza. Najtopliji dan biće četvrtak uz dnevne temperature koje bi mogle dostizati i 15°C, a u petak tokom dana očekuje nas promena vremena uz zahlađenje.

Sinoptička situacija u Evropi u sredu (GFS)
Sinoptička situacija u Evropi u sredu (GFS)

UTORAK:

Nakon jutarnje pojave sumaglice ili pak lokalne magle, tokom dana se očekuje pretežno sunčano i za ovo doba godine toplo vreme. Duvaće slab do umeren zapadni i severozapadni vetar.

Jutarnje temperature kretaće se između 0 i 3°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 11 do 13°C.

SREDA:

Zadržava se lepo, pretežno sunčano vreme, a biće i još neznatno toplije u odnosu na utorak. Duvaće slab do umeren južni i jugoistočni vetar, uveče u skretanju na jugozapadni.

Jutarnje temperature kretaće se između 2 i 4°C, a maksimalne dnevne od 11 do 13°C.

ČETVRTAK:

U četvrtak se očekuje nešto više oblaka, pa će preovladavati malo do umereno oblačno vreme, međutim zadržavaju se duži sunčani intervali. Duvaće umeren, ponegde na udare kratkotrajno i jak južni i jugozapadni vetar, pa će četvrtak tako biti i najtopliji dan do petka.

Minimalne temperature kretaće se između 3 i 5°C, a maksimalne dnevne od 13 do čak 15°C.

PETAK:

U petak treba očekivati promenu vremena. Uz jače naoblačenje očekuju se kiša i osetniji pad temperatura. Numerički modeli međutim još uvek nisu usaglašeni oko tačnog termina prolaska hladnog fronta iznad Vojvodine, da li će se to odigrati već u prepodnevnim časovima, ili tek uveče. Shodno tome, današnja prognoza za petak može bitno da se razlike već u odnosu na onu sutra, ili u sredu, kada ćemo sigurno preciznije znati sve detalje.

Takođe, pojava susnežice ili snega još uvek je pod velikim znakom pitanja, dok je jedino sigurno zahlađenje i povratak vremenskih prilika primerenih kalendaru – barem na 3 dana.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!