Do petka pretežno sunčano uz maksimume preko 10°C, u četvrtak i do 15°C, a onda sledi promena

Narednih dana preovladavaće pretežno sunčano i svakim danom sve toplije vreme. Maksimalne temperature će prelaziti 10°C, a izuzev slabog mraza ponegde u utorak, u sredu i četvrtak će izostati i pojava jutarnjeg mraza. Najtopliji dan biće četvrtak uz dnevne temperature koje bi mogle dostizati i 15°C, a u petak tokom dana očekuje nas promena vremena uz zahlađenje.

Sinoptička situacija u Evropi u sredu (GFS)
Sinoptička situacija u Evropi u sredu (GFS)

UTORAK:

Nakon jutarnje pojave sumaglice ili pak lokalne magle, tokom dana se očekuje pretežno sunčano i za ovo doba godine toplo vreme. Duvaće slab do umeren zapadni i severozapadni vetar.

Jutarnje temperature kretaće se između 0 i 3°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 11 do 13°C.

SREDA:

Zadržava se lepo, pretežno sunčano vreme, a biće i još neznatno toplije u odnosu na utorak. Duvaće slab do umeren južni i jugoistočni vetar, uveče u skretanju na jugozapadni.

Jutarnje temperature kretaće se između 2 i 4°C, a maksimalne dnevne od 11 do 13°C.

ČETVRTAK:

U četvrtak se očekuje nešto više oblaka, pa će preovladavati malo do umereno oblačno vreme, međutim zadržavaju se duži sunčani intervali. Duvaće umeren, ponegde na udare kratkotrajno i jak južni i jugozapadni vetar, pa će četvrtak tako biti i najtopliji dan do petka.

Minimalne temperature kretaće se između 3 i 5°C, a maksimalne dnevne od 13 do čak 15°C.

PETAK:

U petak treba očekivati promenu vremena. Uz jače naoblačenje očekuju se kiša i osetniji pad temperatura. Numerički modeli međutim još uvek nisu usaglašeni oko tačnog termina prolaska hladnog fronta iznad Vojvodine, da li će se to odigrati već u prepodnevnim časovima, ili tek uveče. Shodno tome, današnja prognoza za petak može bitno da se razlike već u odnosu na onu sutra, ili u sredu, kada ćemo sigurno preciznije znati sve detalje.

Takođe, pojava susnežice ili snega još uvek je pod velikim znakom pitanja, dok je jedino sigurno zahlađenje i povratak vremenskih prilika primerenih kalendaru – barem na 3 dana.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 605

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *