Danas je cela Vojvodina pod snegom visine do 10cm, na Fruškoj Gori ga ima više (FOTO)

Baš onako kako smo i najavljivali, tokom jučerašnjeg dana i prethodne noći u većem delu Vojvodine došlo je do formiranja manjeg snežnog pokrivača. Prema službenim merenjima najniža visina izmerena je u Kikindi i Vršcu gde je napadalo 3cm belog pokrivača, a najviše u Novom Sadu gde se na tlu akumuliralo 10cm snega.

Sneg je uglavnom padao na temperaturi između -1 i 0°C, pa su putevi ostali potpuno prohodni u celoj Vojvodini, a sporadičnih problema bilo je samo u višim predelima Fruške Gore.

Putari ovog puta nisu imali težak zadatak, ali svakako jesu imali posla. Na ovakvim temperaturama obično je dovoljno posipanje soli i rizle za održavanje puteva prohodnim, odnosno intenzitet padavina i temperature su bili takvi da najčešće nije ni bilo neophodno čistiti sneg grtalicama.

Na ostalim stanicama je na Paliću izmereno 4cm snega, u Somboru 7cm, Zrenjanin 5cm, Kikinda 3cm, Banatski Karlovac 9cm, dok Sremska Mitrovica meri 4cm belog pokrivača.

Prema poslednjim merenjima u 12 časova, temperature se kreću između 0 i 2°C, pa se snežni pokrivač već polako topi i sleže. U većem delu Vojvodine još uvek pada sneg slabog intenziteta, bez uticaja na visinu pokrivača.

Jutrošnji sneg u Novom Sadu (Foto: Acan Dragan)

Prepodnevni sneg u Vilovu (Foto: Radoslav Panić)

Narednih dana uglavnom suvo, promenljivo oblačno, i prohladno vreme. Jutarnje temperature do -3°C, a maksimalne dnevne oko i malo iznad nule. U sredu se očekuju najviše dnevne temperature, do 3°C, kada će se i ovaj snežni pokrivač u potpunosti istopiti.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 609

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *