Danas je cela Vojvodina pod snegom visine do 10cm, na Fruškoj Gori ga ima više (FOTO)

Baš onako kako smo i najavljivali, tokom jučerašnjeg dana i prethodne noći u većem delu Vojvodine došlo je do formiranja manjeg snežnog pokrivača. Prema službenim merenjima najniža visina izmerena je u Kikindi i Vršcu gde je napadalo 3cm belog pokrivača, a najviše u Novom Sadu gde se na tlu akumuliralo 10cm snega.

Sneg je uglavnom padao na temperaturi između -1 i 0°C, pa su putevi ostali potpuno prohodni u celoj Vojvodini, a sporadičnih problema bilo je samo u višim predelima Fruške Gore.

Putari ovog puta nisu imali težak zadatak, ali svakako jesu imali posla. Na ovakvim temperaturama obično je dovoljno posipanje soli i rizle za održavanje puteva prohodnim, odnosno intenzitet padavina i temperature su bili takvi da najčešće nije ni bilo neophodno čistiti sneg grtalicama.

Na ostalim stanicama je na Paliću izmereno 4cm snega, u Somboru 7cm, Zrenjanin 5cm, Kikinda 3cm, Banatski Karlovac 9cm, dok Sremska Mitrovica meri 4cm belog pokrivača.

Prema poslednjim merenjima u 12 časova, temperature se kreću između 0 i 2°C, pa se snežni pokrivač već polako topi i sleže. U većem delu Vojvodine još uvek pada sneg slabog intenziteta, bez uticaja na visinu pokrivača.

Jutrošnji sneg u Novom Sadu (Foto: Acan Dragan)

Prepodnevni sneg u Vilovu (Foto: Radoslav Panić)

Narednih dana uglavnom suvo, promenljivo oblačno, i prohladno vreme. Jutarnje temperature do -3°C, a maksimalne dnevne oko i malo iznad nule. U sredu se očekuju najviše dnevne temperature, do 3°C, kada će se i ovaj snežni pokrivač u potpunosti istopiti.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!