Četvrtak i petak u znaku proleća uz maksimume i do 16°C, promena i zahlađenje za vikend

Tokom naredna dva dana očekuju nas prave prolećne temperature, karakteristične za april mesec, daleko od normalnih za početak februara. Preovladavaće promenljivo oblačno vreme uz izraženu južinu tokom obadva dana, što znači da će biti umerenog i jakog vetra južnih smerova. U četvrtak će se zadržati suvo vreme, dok će u petak biti uslova za kratkotrajnu kišu i pljuskove. Veća promena vremena sa kišom i zahlađenjem stiže tokom subote.

Temperature sredinom dana u petak u regionu (ARW)
Temperature sredinom dana u petak u regionu (ARW)

ČETVRTAK:

Biće malo do umereno oblačno sa dužim sunčanim intervalima i suvo. Duvaće uglavnom umeren južni i jugozapadni vetar.

Jutarnje temperature kretaće se između 0 i 3°C, a maksimalne dnevne od 14 do 16°C.

PETAK:

U petak se očekuje promenljivo oblačno vreme uz smenu oblačnih i sunčanih perioda i umeren do jak južni i jugoistočni vetar. U poslepodnevnim i večernjim časovima bi bilo uslova za pojavu kratkotrajne kiše, ili čak i pljuskova koji mogu biti praćeni grmljavinom!

Simulacija radarske slike, mogući pljuskovi u petak (ARW)
Simulacija radarske slike, mogući pljuskovi u petak (ARW)

Jutarnje temperature kretaće se između 6 i 9°C, a maksimalne dnevne od 13 do 16°C, do bi ponegde moglo biti izmereno i do 17 stepeni!

Fotografije ranog buđenja prirode u februaru: Šaljite nam tokom naredna dva dana slobodno fotografije procvetalih visibaba i drugih ranih cvetnica, pozelenele trave…rado ćemo objaviti fotografije na društvenim profilima, ali i u našim objavama na portalu.

VIKEND:

U danima vikenda konačno se očekuje i povratak vremenskih prilika koje su primerene dobu godine. U subotu tokom dana očekuje nas prolazak hladnog fronta, odnosno dolazak hladnijeg vazduha, ali se još uvek ne zna tačan “tajming”. Najverovatnije je da će se to odigrati sredinom dana, pa bi tako imali veće razlike u maksimalnoj temperaturi na području Vojvodine.

U noći ka suboti i u subotu pre podne još uvek se očekuje pojačan vetar južnih smerova, a nije isključeno da ponegde bude i oluje jačine. Tokom dana u subotu sa dolaskom fronta, vetar menja smer na severozapadni uz priliv hladnijeg vazduha.

Subota će proteći u znaku kiše, međutim još uvek je rano za licitiranje sa količinom. Ono što je sigurno, to je da susnežice i snega u nizijama neće biti, a pahulje su upitne i u višim krajevima Vojvodine poput Fruške Gore i Vršačkog Brega.

U nedelju prema današnjoj prognozi delimično razvedravanje uz duže sunčane intervale i hladnije u odnosu na protekli period, uz maksimume između 6 i 9°C. O situaciji za vikend pisaćemo ponovo i detaljunije u petak.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 610

2 komentara

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *