Četvrtak i petak u znaku proleća uz maksimume i do 16°C, promena i zahlađenje za vikend

Tokom naredna dva dana očekuju nas prave prolećne temperature, karakteristične za april mesec, daleko od normalnih za početak februara. Preovladavaće promenljivo oblačno vreme uz izraženu južinu tokom obadva dana, što znači da će biti umerenog i jakog vetra južnih smerova. U četvrtak će se zadržati suvo vreme, dok će u petak biti uslova za kratkotrajnu kišu i pljuskove. Veća promena vremena sa kišom i zahlađenjem stiže tokom subote.

Temperature sredinom dana u petak u regionu (ARW)
Temperature sredinom dana u petak u regionu (ARW)

ČETVRTAK:

Biće malo do umereno oblačno sa dužim sunčanim intervalima i suvo. Duvaće uglavnom umeren južni i jugozapadni vetar.

Jutarnje temperature kretaće se između 0 i 3°C, a maksimalne dnevne od 14 do 16°C.

PETAK:

U petak se očekuje promenljivo oblačno vreme uz smenu oblačnih i sunčanih perioda i umeren do jak južni i jugoistočni vetar. U poslepodnevnim i večernjim časovima bi bilo uslova za pojavu kratkotrajne kiše, ili čak i pljuskova koji mogu biti praćeni grmljavinom!

Simulacija radarske slike, mogući pljuskovi u petak (ARW)
Simulacija radarske slike, mogući pljuskovi u petak (ARW)

Jutarnje temperature kretaće se između 6 i 9°C, a maksimalne dnevne od 13 do 16°C, do bi ponegde moglo biti izmereno i do 17 stepeni!

Fotografije ranog buđenja prirode u februaru: Šaljite nam tokom naredna dva dana slobodno fotografije procvetalih visibaba i drugih ranih cvetnica, pozelenele trave…rado ćemo objaviti fotografije na društvenim profilima, ali i u našim objavama na portalu.

VIKEND:

U danima vikenda konačno se očekuje i povratak vremenskih prilika koje su primerene dobu godine. U subotu tokom dana očekuje nas prolazak hladnog fronta, odnosno dolazak hladnijeg vazduha, ali se još uvek ne zna tačan „tajming“. Najverovatnije je da će se to odigrati sredinom dana, pa bi tako imali veće razlike u maksimalnoj temperaturi na području Vojvodine.

U noći ka suboti i u subotu pre podne još uvek se očekuje pojačan vetar južnih smerova, a nije isključeno da ponegde bude i oluje jačine. Tokom dana u subotu sa dolaskom fronta, vetar menja smer na severozapadni uz priliv hladnijeg vazduha.

Subota će proteći u znaku kiše, međutim još uvek je rano za licitiranje sa količinom. Ono što je sigurno, to je da susnežice i snega u nizijama neće biti, a pahulje su upitne i u višim krajevima Vojvodine poput Fruške Gore i Vršačkog Brega.

U nedelju prema današnjoj prognozi delimično razvedravanje uz duže sunčane intervale i hladnije u odnosu na protekli period, uz maksimume između 6 i 9°C. O situaciji za vikend pisaćemo ponovo i detaljunije u petak.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

2 komentara
  1. Žuća kaže

    Хвала Јоване, ценим,поштујем и пратим твој рад већ дуже време!

    1. VojvodinaMeteo kaže

      Hvala na podršci! 🙂 Svako dobro

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!