Viber kanal VM-a postao javan, pokrenuli smo i Telegram kanal za informisanje

Od utorka 5. jula naš Viber kanal postao je javno dostupan, odnosno sada se može potražiti i putem pretrage u ovoj aplikaciji, dok je do sada pristup bio omogućen isključivo putem pristupnog linka. Ovo je svakako razlog više da pozovete vaše prijatelje da nam se pridurže i na Viberu, i tako dobijaju brze i objektivne informacije o prognozi i aktuelnom stanju vremena.

Ove aktivnosti sprovode se u sklopu nadogradnje projekta VM 2.0, koji je počeo puštanjem nove verzije meteorološkog portala u januaru.

Naš Viber kanal koji postoji od sredine februara već ima 840 članova, a naš cilj je da do kraja jula pređemo cifru od 1.000 članova, odnosno pratilaca. Ne radi se o Viber grupi, pa vam tako neće stizati notifikacije o nebitnim porukama, već isključivo važne informacije koje mi delimo, a objave je moguće komentarisati unutar istih – samo o komentarima nema notifikacija.

Na Viber kanalu delimo isključivo važne informacije, kao što su prognoze važnijih meteoroloških događaja, i analize aktuelnog stanja vremena uz kratkotročne najave, ukoliko se radi o letnjim nestabilnostima, obilnoj kiši u proleće i jesen, ili snegu tokom zime. Dakle, tamo je sadržjaj filtriran u odnosu na društvene mreže.

Danas smo oformili i kanal na Telegramu, sve popularnijoj texting/messaging aplikaciji za komunikaciju. Kanal funkcioniše po istom principu kao i na Viberu, s’ tim što je moguće emitovati uključenje uživo (LIVE) od strane nas. Dakle, kanal je namenjen slanju obaveštenja isključivo od strane administracije VojvodinaMeteo, dok članovi mogu da komentarišu objavu pojedinačno, bez da o tome stižu obaveštenja drugima.

Pridruživanjem našem Viber / Telegram kanalu dajete doprinos objektivnom informisanju iz oblasti meteorologije i srodnih nauka, obzirom da smo svedoci sve većem broju dezinformacija na društvenim mrežama u Srbiji, pa tako i u Vojvodini. Prognozama smo nekada spasili imovinu i živote, a naša uključenja iz lova na oluje (stormchasing) često su nezaboravna, i prati ih veliki broj ljudi. Pozovite i vaše prijatelje da nam se pridruže na Viber i Telegram kanalima!

Android aplikacija se ne održava zbog finansija

Stiže nam mnogo pitanja u vezi Android, ali i iOS aplikacije za pametne telefone. Usled izostanka mogućnosti daljeg održavanja i unapređenja, aplikacija se već izvesno vreme ne nalazi na Google Play Store, ali uglavnom radi na uređajima na kojima je prethodno instalirana.

Svakako da je naš cilj da ponovo pokrenemo aplikaciju za pametne uređaje, i to znatno bolju od prethodne, ali su za to potrebna značajna finansijska ulaganja. Trenutno nismo u mogućnosti da to realizujemo, već aktivnosti sprovodimo u skladu sa našim trenutnim kapacitetima. Uvek možete podržati naš rad, na jedan od ponuđenih načina doniranja.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 619

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *