NIJE ZA ŠALU: Grom u Indiji usmrtio čak 83 osobe

Vlasti države Bihar na istoku Indije saopštile su da su čak 83 osobe preminule kao posledica udara groma, usled snažnih grmljavinskih procesa koji su se razvili u toj zemlji, prenosi AP.

Uglavnom je reč o poljoprivrednim radnicima koji su bili na otvorenom i koji su obavljali sadnju semena.

U Indiji je u toku serija monsunskih kiša koja traje do septembra. Prošle godine usled grmljavinskih procesa u jednom danu bilo je 39 žrtava.

Najviše smrtnih slučaja ovog puta zabeleženo je oko 175km severno od glavnog grada Patne, u okrugu Gopalgandž.

Ovo je samo jedan od pokazatelja da se sa munjama i gromovima nije igrati. Najbolje je u takvim situacijama biti u zatvorenim prostorijama, što je jedina sigurna zaštita.

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 571

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *