Simboličan snežni pokrivač zabeleo Vojvodinu, na istoku Srbije najviše snega (FOTO)

Kao što je i očekivano, snežni prekrivač tokom jučerašnjeg i današnjeg dana formirao se u većem delu Srbije, a ono što ipak jeste iznenađenje, jeste formiranje manjeg snežnog pokrivača i na području naše Vojvodine. Visina pokrivača kreće se između 1 i 2cm na području Vojvodine i Beograda, dok je najviše snega u nižim predelima izmereno očekivano u Negotinu, i to 13cm.

 

StanicaVisina snega (cm)Visina novog snega(cm)*
 Palić 2 2
 Sombor 2 2
 Novi Sad 2 1
 Zrenjanin 2 3
 Kikinda 1 1
 B. Karlovac 1 –
 Loznica 2 2
 S. Mitrovica 3 2
 Valjevo 4 2
 Kragujevac 3 1
 S. Palanka 6 6
 Crni Vrh 16 1
 Negotin 13 1
 Zlatibor 13 2
 Sjenica 7 2
 Požega 12 2
 Kraljevo 5 1
 Kopaonik 50 9
 Kuršumlija 6 2
 Kruševac 13 6
 Ćuprija 2 0
 Niš 12 6
 Leskovac 4 2
 Zaječar 6 1
 Dimitrovgrad 7 4
Podaci za visinu snega dati su u:  19:00  ( 18:00 UTC) 

Izvor: RHMZ Srbije

Snega je na području Vojvodine bilo tokom prethodne noći i današnjeg prepodneva, dok je u drugom delu dana došlo do slabljenja i potpunog prestanka padavina, pa je večeras na području Vojvodine pretežno do potpuno oblačno i suvo vreme. U nastavku prenosimo fotografije koje su nam poslali naši pratioci.

Sneg u Subotici - 15. januar uveče
Sneg u Subotici – 15. januar uveče (Foto: Blažić Marina)
Sneg u Subotici (2) - 15. januar uveče
Sneg u Subotici (2) – 15. januar uveče (Foto: Blažić Marina)
Sneg u Beogradu - 14. januar uveče
Sneg u Beogradu – 14. januar uveče
Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 610

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *