POTOP: Reke na ulicama Beograda nosile ljude, kontejnere… (FOTO;VIDEO)

Danas u kasnim poslepodnevnim satima oko 19 časova snažno nevreme sa obilnom kišom i jakim vetrom pogodilo je delove Beograda. Mali, ali jak oblak zahvatio je uglavnom zapadne delove Beograda, a najviše je bila pogođena opština Čukarica, odnosno Banovo Brdo, Žarkovo i predeli duž Save i Savksog jezera (Ade Ciganlije). Istovremeno, u nekim drugim delovima grada, pala je tek po koja kap kiše.

Obilan pljusak na Čukarici - 15. avgust 2018
Obilan pljusak na Čukarici – 15. avgust 2018 (Izvor: BKTVnews)

Najobilnije padavine čini se zahvatile su Čukaričku padinu, odakle potiču i ova dva snimka. Valjevska ulica inače već je poznata po bujicama u slučaju intenzivnijih padavina za kratko vreme, a da bujica nosi kontejnere i ljude – takođe nije prvi put. Očigledno je da na ovoj lokaciji dolazi do slivanja vode iz okolnih ulica, te da se potom voda iz okolnih ulica skuplja upravo u Valjevskoj.

Nevreme je u zapadnim delovima Beograda potrajalo oko pola sata, nakon čega je usledilo delimično razvedravanje. Našoj ekipi u inbox su stigle dve fotografije autora Branka Miljkovića, na kojima se vidi i ovaj olujni oblak koji se “izručio” na delove Beograda. Inače, pojava koja je danas zadesila delove Beograda naziva se Downburst / Microburst.

Oblak iznad Beograda i zalazak sunca (Foto: Branko Miljković)
Oblak iznad Beograda i zalazak sunca (Foto: Branko Miljković)
Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *