Doček 2018: Kakvo vreme možemo očekivati u novogodišnjoj noći i prvog januara?

Prognoza do kraja tekuće godine za područje Vojvodine objavljena je još juče, i ona će već sutra dobiti novo ažuriranje uz više detalja kakvo nas vreme očekuje i petak i za vikend. U ovoj objavi, bavimo se temom kakvo vreme treba očekivati u novogodišnjoj noći i u danima oko nove godine. Ova prognoza odnosi se na čitavu Srbiju.

NEDELJA 31. DECEMBAR:

VOJVODINA i BEOGRAD: Promenljivo oblačno, suvo i toplije u odnosu na petak i subotu. Duvaće slab do umeren južni i jugoistočni vetar. Jutarnje temperature kretale bi se između 2 i 5°C, a maksimalne dnevne od 9 do 11°C.

OSTATAK SRBIJE: Takođe promenljivo oblačno, ali bi prema današanjoj prognozi bilo više sunčanih intervala južno od Save i Dunava u odnosu na Vojvodinu, pa bi u ovim predelima ponegde moglo biti i pretežno sunčano. Vetar slab, južnih smerova.

Otopljenje se očekuje i na planinama, pa bi tokom dana temperatura bila iznad nule čak i na višim planinama.

PROGNOZA ZA NOVOGODIŠNJU NOĆ:

VOJVODINA i BEOGRAD: Malo do umereno oblačno uz temperaturu iznad nule, uglavnom između 2 i 4°C. Vetar slab, južni i jugoistočni.

OSTATAK SRBIJE: Bez bitnije razlike, malo do umereno oblačno i suvo. U nižim predelima temperature pozitivne, na planinama oko i ispod nule. Vetar slab, u planinskim predelima ponegde umeren i južnih smerova.

PONEDELJAK 1. JANUAR:

VOJVODINA i BEOGRAD: U ponedeljak bi moglo doći do jačeg naoblačenja, usled nove ciklogeneze u Đenovskom zalivu koja bi se potencijalno mogla odigrati u nedelju u drugom delu dana. Još uvek nije jasno definisana putanja ovog mogućeg ciklona, pa je naravno sada teško reći kako će on tačno uticati na vreme kod nas.

Ciklon sa centrom u središnjem Jadranu (GFS) - ponedeljak 1. januar 2018
Ciklon sa centrom u središnjem Jadranu (GFS) – ponedeljak 1. januar 2018

Prema trenutnim proračunima globalnih numeričkih modela u Vojvodini se u ponedeljak tokom dana, a naročito u drugom delu dana, očekuju kiša i zahlađenje. Poslepodne i uveče očekuje se i umeren do jak severozapadni vetar.

OSTATAK SRBIJE: Bez bitnije razlike u odnosu na Vojvodinu, samo što se jače naoblačenje sa padavinama tamo očekuje nešto kasnije, poslepodne i uveče. U nižim predelima se očekuju kiša i susnežica, a u brdsko-planinskim kiša bi brzo prešla u susnežicu i sneg. U noći ka utorku sneg bi padao i u nižim predelima južno od Save i Dunava.

Napomena: Ovo je još uvek preliminarna prognoza, i svakako ne najdetaljnija. Konačnu prognozu za doček nove 2018. godine, 31. decembar i 1. januar nove godine – objavićemo u petak ili subotu.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!