Prognoza do kraja 2017: Toplo do petka, slede jak vetar i kiša!

Naredne dane obeležiće promenljivo, ali sve do petka toplo vreme za ovo doba godine. Još sutra zadržaće se i duži sunčani periodi, dok se u sredu i četvrtak već očekuje znatno više oblaka, a u četvrtak će biti i kiše. Kao posledica izražene ciklonske aktivnosti i velike razlike u vazdušnom pritisku na manjem području, tokom srede i četvrtka će biti i jakog južnog i jugoistočnog vetra.

UTORAK 26.12:

Malo do umereno oblačno vreme sa još uvek dužim sunčanim intervalima, naročito pre podne i sredinom dana. Ujutru ponegde pojava sumaglice ili magle, koja bi se razišla već u prvom delu prepodneva. Zadržava se i toplo vreme sa iznadprosečnim temperaturama. Ujutru ponegde pojava slabog mraza. Vetar slab, ređe umeren – južni i jugozapadni.

Jutarnje temperature kretaće se između -1 i 3°C, a maksimalne dnevne od 9 do 12°C.

Max temp u utorak (ARW)
Max temp u utorak (ARW)

SREDA 27.12:

U sredu bez bitnije promene, zadržava se promenljivo oblačno vreme sa intervalima sunčanog vremena. Temperature će biti u porastu. Kao posledica pada vazdušnog pritiska, odnosno sve gušćeg rasporeda izobara, počeće da duva pojačan južni i jugoistočni vetar. Kasnije poslepodne duvaće umeren do jak južni i jugoistočni vetar.

Jutarnje temperature kretaće se između 2 i 5°C, a maksimalne dnevne od 12 do 15°C.

ČETVRTAK 28.12:

U noći ka četvrtku, u četvrtak ujutru i u prepodnevnim časovima – u većem delu pokrajine duvaće jak južni i jugoistočni vetar, a pogotovo u Banatu gde bi moglo biti i udara vetra olujne jačine. Ceo dan će biti umereno do potpuno oblačno vreme, a uz jače naoblačenje poslepodne i uveče očekuje se i kiša uz čak moguću pojavu pljuskova. Vetar poslepodne slabi i okreće na severozapadni, tako da će uveče duvati umeren severozapadnjak.

Max udari vetra u noći ka četvrtku i u četvrtak ujutru (ARW)
Max udari vetra u noći ka četvrtku i u četvrtak ujutru (ARW)

Jutarnje temperature kretaće se između 7 i 9°C, a maksimalne dnevne od 10 do 13°C.

PETAK i VIKEND:

U petak i subotu bi bilo osetno hladnije, uz dnevne maksimume ispod 5°C, dok bi u subotu ujutru bilo i slabog do umerenog jutarnjeg mraza. U petak će najverovatnije duvati umeren do jak severozapadni vetar, koji će dodatno pojačati osećaj hladnoće. U nedelju otopljenje…

Više informacija o vremenu za vikend sledi koliko već sutra, u našem novom ažuriranju prognoze za doček nove 2018. godine 🙂

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 610

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *