Obeležen drugi rođendan VojvodinaMeteo!

Danas je tačno dve godine postojanja VojvodinaMeteo. Tog 1. februara 2017. godine VojvodinaMeteo je počela sa radom, tada u dvočlanom sastavu. Danas je naš tim duplo veći, i broji 4 člana: Matiju, Stefana, Daliborku i Jovana. Rođendansko slavlje upriličeno je večeras u dvorcu “Fantast”, u neposrednoj okolini Bečeja, Bačka.

Pre tačno dve godine prvobitno smo svoje aktivnosti započeli u formi Facebook stranice, da bi 16. novembra iste godine sa radom počeo i meteorološki portal na čijoj se adresi sada nalazite. Iste godine pokrenuli smo i Instagram, a aktivni smo i na YouTube-u.

Već dve godine uspešno pratimo i prognoziramo vremenske prilike i neprilike na području Vojvodine, a ponekad i šire. Družimo se sa suncem, oblacima, munjama, kišom, snegom…katkad i gradom ili trombama.

Fotografije sa obeležavanja dvogodišnjice postojanja

Našu prvu godinu obeležila je odlična sezona lova na oluje, po čemu smo i postali prepoznatljivi u širem regionu. Na žalost zbog manjka slobodnog vremena, ali i činjenice da nije bilo toliko intenzivnih i fotogeničnih oluja, protekle godine smo bili znatno manje aktivni u tom pogledu. Nadamo se da će se stvari bolje poklopiti u tekućoj 2019. godini, a mi se već spremamo za letnji period i novu jurnjavu na oblake.

Iako često skrećemo pažnju na nedostatak finansijske podrške što otežava i značajno usporava realizaciju konkretnih projekata, mi ne odustajemo i hrabro nastavljamo napred i u novoj, trećoj godini našeg postojanja. Rešili smo i da po tom pitanju promenimo taktiku, i konkretno se obratimo za pomoć onima od kojih se to i očekuje.

Pored dobre zabave i druženja, večeras je razgovarano i o daljim planovima i aktivnostima u tekućoj godini. Budite sigurni da ćemo se maksimalno potruditi da kvalitetno ispratimo svaku promenu vremena, ali i da ove godine realizujemo najmanje jedan novi projekat.

Za početak, vrlo uskoro, na našem portalu ljubitelji numeričke prognoze vremena, moći će da pregledaju SkeW-T dijagrame do 96h sati unapred, za više od 25 lokacija u Srbiji.

Dogovoreno je i da tokom tekuće godine konačno mora biti pokrenuta mreža automatskih meteoroloških stanica na području Vojvodine, a u koju će sa svojim podacima moći da se uključi svaki pojedinac. Ovaj projekat biće predstavljen već tokom proleća, ali se početak rada mreže još uvek ne zna.

Iskreno se nadamo da ćemo se družiti sa našim dragim pratiocima i narednih godina, a oni su pored naše ljubavi prema meteorologiji, fotografiji i prirodi naša glavna motivacija. Naravno, sve to uz konstantne projekte koje će podići nivo meteorološke svesti i praćenje vremenskih prilika u Vojvodini na znatno viši nivo.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *