Golubarska vremenska prognoza

VojvodinaMeteo golubarska prognoza za Srbiju. Na ovoj stranici nalazi se vremenska prognoza po regionima, a prilagođena je za golubarstvo i golubarske sportove sa svim neophodnim meteorološkim elementima, računajući osim osnovnih meteoroloških elemenata u prizemlju i određene vrednosti na visinama na kojima srpski visokoletač i pismonoše lete.

 

<b>Odštampaj prognozu</b> Odštampaj prognozu

GENERALNI POKROVITELJ:


Međuokružni Savez odgajivača golubova srpskih visokoletača – Jagodina

TEKSTUALNA PROGNOZA ZA SRBIJU

SINOPTIKA:

Greben anticiklona uz košavsku situaciju koja se narušava tokom petka. Potom jačanje AC-a čiji će se centar nalaziti negde oko našeg područja u subotu. Vrednost pritiska u porastu, i biće iznad normale u subotu.

U sredu istočno i jugoistočno, a u četvrtak južno visinsko strujanje.

PROGNOZA:

PETAK: Zadržava se pretežno sunčano i iznadprosečno toplo vreme za ovo doba godine. U jutarnjim časovima ređa pojava sumaglice ili kratkotrajne magle, uglavnom po kotlinama i dolinama reka.

U delu košavskoj područja ujutru i u prvom delu dana još uvek pojačan vetar, potom u slabljenju. U ostalim regionima vetar promenljiv, pvoljnih brzina.

SUBOTA:  Zadržava se pretežno sunčano i iznadprosečno toplo vreme za ovo doba godine. U jutarnjim časovima ređa pojava sumaglice ili kratkotrajne magle, uglavnom po kotlinama i dolinama reka.

U subotu vetar povoljnih brzina u svim regionima, promenljivog smera.

Ažurirano / sledeće ažuriranje: četvrtak, 24. oktobar u 12:50h ; subota, 26. oktobar

TEKSTUALNA PROGNOZA ZA NEDELJU

SREDA-PETAK:

KRAJ SAVEZNIH TAKMIČENJA 2019:

Sa završetkom saveznih utakmica prestaje sa ažuriranjem i posebna tekstualna prognoza za nedelju, koja će se sada nalaziti u redovnoj tekstualnoj prognozi, a prognoza za nedelju biće komentarisana kako je to uobičajeno petkom. Operativna prognoza vremena svoje poslednje ažuriranje ima u utorak, 15. oktobra.

Tokom sezone 2019. održan je veliki broj Saveznih utakmica, kako u seniorskom, tako i u juniorskom delu sezone, uprkos činjenici da su vremenske prilike bile izuzetno promenljive i nestabilne, naročito tokom maja i juna meseca.

Ostvareni rezultati tokom ove godine svedoče o izuzetno dobrom iskorišćenju vremenskih prilika, i odličnoj saradnji sa takmičarskim komisijama.

VojvodinaMeteo zahvaljuje se svim takmičarskim komisijama, naročito Balkana i Srbije, i čestita svim takmičarima na ostvarenim rezultatima tokom 2019. godine.

Prema prvim verifikacijama, nema sumnje da je po pitanju uspešnosti golubarske prognoze vremena, tekuća godina najbolja do sada.

Ažurirano / sledeće ažuriranje:  KRAJ 2019

DETALJI O PROGNOZI

    • AŽURIRANJE PROGNOZE: Prognoza se ažurira pet dana u sedmici, svakim radnim danom, oko podneva, između 11 i 13h.Sredom i petkom objavljuje se i tekstualna prognoza za nedelju, kada je takmičarski deo sezone, onda i subotom.U toku takmičarskog dela sezone (seniori od prvenstva opštinskih saveza do kupa prvaka, i juniori od prvenstva balkanskog saveza do prvaka opštinskih saveza) prognoza će se ažurirati i subotom, do 13:00h.
  • Automatska (vanredna) prognoza je , dostupna po potrebi – u slučaju izostanka operativne prognoze zbog tehničkih problema kao što su nestanak el. energije, prekid u internet komunikacijama u razmeni podataka i tome slično, omogućava se pristup automatskoj prognozi. U normalnim okolnostima koristi se glavna, operativna prognoza.
  • Granične vrednosti oblačnosti i vetra podebljavaju se (bolduju) i boje u narandžasto (postojana srednja, slaba niska ; vetar brzina 5 i 6m/s), a nepovoljne vrednosti koji su visok faktor rizika boje se u crveno (umerena i postojana niska ; vetar brzina 7m/s i više). Ova funkcionalnost dodata je zarad bolje preglednosti tabele, i kako bi se realni faktori rizika istakli. Ne predstavlja nikakvu ocenu povoljnosti (nekadašnji PSI – indeks povoljnosti).

Ponekad je potrebo kliknuti CTRL + F5 na tastaturi (hard refresh) kako bi se automatska prognoza prikazala (ponavljamo, omogućena je u danima kada izostane operativna ili operativna kasni).