Golubarska vremenska prognoza

VojvodinaMeteo golubarska prognoza za Srbiju. Na ovoj stranici nalazi se vremenska prognoza po regionima, a prilagođena je za golubarstvo i golubarske sportove sa svim neophodnim meteorološkim elementima, računajući osim osnovnih meteoroloških elemenata u prizemlju i određene vrednosti na visinama na kojima srpski visokoletač i pismonoše lete.

 

<b>Odštampaj prognozu</b> Odštampaj prognozu

GENERALNI POKROVITELJ:


Međuokružni Savez odgajivača golubova srpskih visokoletača – Jagodina

TEKSTUALNA PROGNOZA ZA SRBIJU

SINOPTIKA:

Uticaj polja visokog vazdušnog pritiska, tokom subote i nedelje sa vrednostima oko normale, a u nedelju iznad normale.

Visinsko strujanje u narednim danima zapadno i jugozapadno.

PROGNOZA:

SUBOTA: Pretežno sunčano i iznadprosečno toplo vreme, Miholjsko leto. U jutarnjim časovima očekuje se mestimična pojava sumaglice, ponegde i kratkotrajne magle.

Vetar u većini regiona povoljnih i graničnih brzina, uglavnom južnih smerova. Više detalja u numeričkom delu.

NEDELJA: Pretežno sunčano i iznadprosečno toplo vreme, Miholjsko leto. U jutarnjim časovima očekuje se mestimična pojava sumaglice, ponegde i kratkotrajne magle.

Vetar u većini regiona povoljnih i graničnih brzina, uglavnom južnih smerova. Više detalja u numeričkom delu.

Ažurirano / sledeće ažuriranje: petak, 18. oktobar u 9:30h ; subota, 19. oktobar

TEKSTUALNA PROGNOZA ZA NEDELJU

SREDA-PETAK:

KRAJ SAVEZNIH TAKMIČENJA 2019:

Sa završetkom saveznih utakmica prestaje sa ažuriranjem i posebna tekstualna prognoza za nedelju, koja će se sada nalaziti u redovnoj tekstualnoj prognozi, a prognoza za nedelju biće komentarisana kako je to uobičajeno petkom. Operativna prognoza vremena svoje poslednje ažuriranje ima u utorak, 15. oktobra.

Tokom sezone 2019. održan je veliki broj Saveznih utakmica, kako u seniorskom, tako i u juniorskom delu sezone, uprkos činjenici da su vremenske prilike bile izuzetno promenljive i nestabilne, naročito tokom maja i juna meseca.

Ostvareni rezultati tokom ove godine svedoče o izuzetno dobrom iskorišćenju vremenskih prilika, i odličnoj saradnji sa takmičarskim komisijama.

VojvodinaMeteo zahvaljuje se svim takmičarskim komisijama, naročito Balkana i Srbije, i čestita svim takmičarima na ostvarenim rezultatima tokom 2019. godine.

Prema prvim verifikacijama, nema sumnje da je po pitanju uspešnosti golubarske prognoze vremena, tekuća godina najbolja do sada.

Ažurirano / sledeće ažuriranje:  KRAJ 2019

DETALJI O PROGNOZI

    • AŽURIRANJE PROGNOZE: Prognoza se ažurira pet dana u sedmici, svakim radnim danom, oko podneva, između 11 i 13h.Sredom i petkom objavljuje se i tekstualna prognoza za nedelju, kada je takmičarski deo sezone, onda i subotom.U toku takmičarskog dela sezone (seniori od prvenstva opštinskih saveza do kupa prvaka, i juniori od prvenstva balkanskog saveza do prvaka opštinskih saveza) prognoza će se ažurirati i subotom, do 13:00h.
  • Automatska (vanredna) prognoza je , dostupna po potrebi – u slučaju izostanka operativne prognoze zbog tehničkih problema kao što su nestanak el. energije, prekid u internet komunikacijama u razmeni podataka i tome slično, omogućava se pristup automatskoj prognozi. U normalnim okolnostima koristi se glavna, operativna prognoza.
  • Granične vrednosti oblačnosti i vetra podebljavaju se (bolduju) i boje u narandžasto (postojana srednja, slaba niska ; vetar brzina 5 i 6m/s), a nepovoljne vrednosti koji su visok faktor rizika boje se u crveno (umerena i postojana niska ; vetar brzina 7m/s i više). Ova funkcionalnost dodata je zarad bolje preglednosti tabele, i kako bi se realni faktori rizika istakli. Ne predstavlja nikakvu ocenu povoljnosti (nekadašnji PSI – indeks povoljnosti).

Ponekad je potrebo kliknuti CTRL + F5 na tastaturi (hard refresh) kako bi se automatska prognoza prikazala (ponavljamo, omogućena je u danima kada izostane operativna ili operativna kasni).