Golubarska vremenska prognoza

VojvodinaMeteo golubarska prognoza za Srbiju. Na ovoj stranici nalazi se vremenska prognoza po regionima, a prilagođena je za golubarstvo i golubarske sportove sa svim neophodnim meteorološkim elementima, računajući osim osnovnih meteoroloških elemenata u prizemlju i određene vrednosti na visinama na kojima srpski visokoletač i pismonoše lete.

TEKSTUALNA PROGNOZA ZA NEDELJU (22.04)

U prizemlju uticaj polja povišenog vazdušnog pritiska (anticiklona) uz prisustvo tople vazdušne mase iznad našeg područja. Vazdušni pritisak uglavnom u manjem opadanju, usled približavanja frontalnog sistema sa severozapada, koji stiže do naših krajeva u ponedeljak uveče / utorak.

U nedelju pretežno sunčano i stabilno vreme, uz temperature iznad normale za ovo doba godine i dnevne maksimume između 24 i 26°C.

Vetar zapadni i severozapadni, i tokom najvećeg dela dana povoljnih brzina u većem delu zemlje (do 4m/s), izuzev krajnjeg istoka (region 9) gde će vetar na visinama biti nepovoljan sa brzinama preko 5m/s. Vetar tek kasno poslepodne i predveče dostiže granične vrednosti i u regionima 4, 7 i delovima regiona 5 i 12.

Ažurirano / sledeće ažuriranje: 20.04 u 14:00 (petak) ; 25.04 (sreda za nedelju 29.04)

AŽURIRANJE PROGNOZE: Prognoza se ažurira pet dana u sedmici, svakim radnim danom, u prepodnevnim časovima, između 11 i 12h.

U toku takmičarskog dela sezone (seniori od prvenstva opštinskih saveza do kupa prvaka, i juniori od prvenstva balkanskog saveza do prvaka opštinskih saveza) prognoza će se ažurirati i subotom, do 12h.

Automatska (vanredna) prognoza je za sada, dostupna po potrebi – u slučaju izostanka operativne prognoze zbog tehničkih problema kao što su nestanak el. energije, prekid u internet komunikacijama u razmeni podataka i tome slično. U normalnim okolnostima koristi se glavna, operativna prognoza.