Uprkos borbi za opstanak – nove ikonice, i planovi za ozbiljnija unapređenja tokom zime!

Iako o tome ćutimo i već odavno ne spominjemo probleme, na žalost situacija sa finansijama nije se promenila, i borba za opstanak odnosno pokrivanje troškova traje iz meseca u mesec. Posebno će biti problematično tokom oktobra i novembra meseca. Ipak, ima dobrih vesti, a to je da nam volje ne ponestaje – i da se uz neka manja, spremamo za veća unapređenja čija je implementacija u planu tokom zimskog perioda!

VojvodinaMeteo opstaje zahvaljujući ličnim sredstvima urednika, kao i uz sporadičnu pomoć naših pratilaca putem PayPal-a, donacija na račun, i posebno uz servis Patreon. Ličnim sredstvima pokriva se oko 50% fiksnih troškova, a drugih 50% od donacija, odnosno stalnih Patrona. Sredstva za dalja ulaganja u projekte NE POSTOJE…

Animirane ikonice u trodnevnoj prognozi

Umesto statičnih ikonica .png formata, od pre nekoliko dana u trodnevnoj prognozi se sada koriste animirane ikonice .svg formata, koje pored lepše prezentacije očekivanih vremenskih prilika, dodatno poboljšavaju brzinu učitavanja stranice trodnevne prognoze vremena za Vojvodinu i Beograd. Prognozu sada uz tekstualni opis dočarava 15-ak novih animiranih ikonica, kojih ima dovoljno da opisuju gotovo svaku očekivanu vremensku (ne)priliku, kako u letnjem, tako i u zimskom delu godine.

Vredi spomenuti i da na većem delu sajta sada koristimo lepši i moderniji Montserrat font, što ste verovatno već i primetili.

Veliki planovi za zimski period

Sa početkom septembra po meteorološkom kalendaru stigla nam je jesen, dok će zima prema “našem” meteorološkom kalendaru početi nešto ranije nego po astronomskom kalendaru, tačnije 1. decembra. Ovo je bitno spomenuti, jer okvirno planiramo da nova verzija portala VojvodinaMeteo bude puštena u rad već tokom prvog zimskog meseca, decembra. Naravno, ukoliko sve bude bilo po planu.

U planu je potpuni redizajn sajta, po prvi put od novembra 2017. godine, kada je inače sajt pušten u rad. Plan je da povodom pune četiri godine postojanja sajta, dakle krajem novembra, a najkasnije do kraja aktuelne godine, pustimo u rad potpuno novu i redizajniranu verziju sajta.

Još uvek nije određeno da li će sajt tokom radova biti offline, ali treba biti spreman i na taj scenario, barem u trajanju od par dana. U svakom slučaju, tokom izvođenja ovih radova, neće biti novih objava na portalu, već ćemo se posvetiti redizajnu sajta, a povremene objave i najave vremena pisaćemo na našim profilima na društvenim mrežama.

Prva faza biće anketiranje naših posetilaca i pratilaca na društvenim mrežama, i to se očekuje već do kraja tekućeg meseca, kako bi stekli bolji uvid u potrebe krajnjih korisnika. Prema rezultatima ankete, odredićemo prioritete u izradi novog sadržaja, i blagovremeno uključivati jednu po jednu funkcionalnost, u skladu sa mogućnostima. Krajnji cilj svakako jeste i izrada Android i iOS (iPhone) aplikacije, tokom naredne godine.

Ukoliko želite, možete podržati naš rad donacijom, pomoći nam i dodatno nas motivisati za predstojeće radove i promene na bolje! 🙂

Takođe, imamo i novi kontakt telefon, dostupni smo na broju: 065 5686 087

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *