Zimske temperature do 14. marta, nakon čega treba očekivati otopljenje

Narednih dana zadržava se hladno vreme uz jutarnje minuse i dnevne temperature uglavnom do 6°C. Sporadično će biti susnežice i snega, naročito tokom predstojeće noći i sutra, ali će tokom naredne sedmice biti uglavnom suvo. Priliv nove količine hladnijeg vazduha očekuje se u četvrtak 10. marta.

Kao što smo i najavili, danas je bilo kiše, susnežice i snega, uglavnom u Sremu i na jugu Banata. U večernjim časovima i tokom predstojeće noći susnežica i sneg očekuju se i u većem delu Bačke i u srednjem Banatu, dok se suvo vreme zadržava na severu Bačke i Banata. Sutra oblačno, povremeno sa susnežicom i snegom ujutru (bez formiranja pokrivača), a tokom dana mestimično sa kišom. Ističemo da se ne očekuju značajnije padavine, već je reč o količini od svega 1-3mm za ceo dan. Više detalja o vremenu narednih dana sutra u našoj trodnevnoj prognozi.

Do četvrtka se očekuju slabiji jutarnji mrazevi sa temperaturama do -3°C, dok od četvrtka treba očekivati i pojavu umerenih mrazeva, uz jutarnje minimume do -6°C. U četvrtak, petak i subotu maksimalne temperature neće prelaziti 5°C.

Priliv toplijeg vazduha na naše područje treba očekivati od nedelje 13. marta, ali će temperature prelaziti 10°C tek od ponedeljka ili utorka sledeće sedmice.

Glavnica hladnog vazduha kod istočnih suseda

Novi prodor hladnog vazduha koji sleduje od četvrtka svojom glavnicom pogodiće naše istočne i čak južne komšije: Rumuniju, Bugarsku, Grčku, pa čak i delove Turske.

Temperatura na 850hPa u petak 11. marta
Temperatura na 850hPa u petak 11. marta

U ovim zemljama već ima više snega nego kod nas, a statistika bi mogla dodatno da se popravi u njihovu korist. U većem delu Turske vrlo verovatno će biti hladnije nego u našim krajevima od četvrtka, a to neće biti ni prvi put ove zime.

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 551

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *