Za vikend dosta sunca i temperature do 21°C, jače zahlađenje i kiša od ponedeljka

U subotu uticaj termobaričkog grebena i stabilne vremenske prilike. U nedelju pad geopotencijala i vazudušnog pritiska, uz uspostavljanje jugozapadnog visinskog strujanja. U ponedeljak i utorak uticaj ciklonske aktivnosti, uz prelazak hladnog fronta preko naših krajeva.

U subotu i nedelju preovladavaće malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima. Biće relativno toplo za ovo doba godine, uz temperature oko i malo iznad normale. Jutarnje temperature kretaće se između 8 i 12°C, a maksimalne dnevne od 19 do 21°C. Neznatno toplija biće subota.

Maksimalne temperature u subotu (WRF)

Duvaće slab vetar, promenljivog smera.

Ponedeljak i utorak znatno hladniji sa povremenom i obilnijom kišom

Kako će vremenske prilike početkom naredne sedmice u našim krajevima diktirati polje niskog vazdušnog pritiska, preovladavaće pretežno do potpuno oblačno vreme sa povremenom kišom, a očekuje se i značajniji pad temperatura.

Prestanak padavina očekuje se u utorak sredinom dana, dok će najviše kiše pasti u ponedeljak posle podne i tokom večeri. Prema večerašnjim proračunima globalnih numeričkih modela, za 36 sati na području Vojvodine pašće između 30 i 40mm kiše, a lokalno i do 50mm.

Ukupna količina padavina do utorka u 17 časova (GFS)
Ukupna količina padavina do utorka u 17 časova (ECMWF)

U ponedeljak će se maksimalne temperature kretati između 12 i 15°C, a u utorak između 9 i 12°C. Reč je o temperaturama ispod prosečnih vrednosti za ovo doba godine, naročito u utorak.

Duvaće uglavnom umeren severozapadni vetar, u utorak na udare povremeno jak, što će dodatno pojačati osećaj hladnoće.
Podeli tačne informacije:
Default image
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 470

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.