Vreme za prvomajske praznike i Uskrs

U narednom periodu, sve do kraja nedelje, naše područje biće pod konstantnim uticajem polja niskog vazdušnog pritiska (ciklona), što će rezultovati promenljivim i često vetrovitim vremenom, a dobra je vest da to ne mora nužno značiti i pojavu kiše. U svim danima do kraja sedmice temperature će biti iznad prosečnih vrednosti za ovo doba godine, a posebno u nedelju 2. maja, za Pravoslavni Uskrs. U nastavku donosimo više detalja o očekivanim vremenskim prilikama narednih dana u Vojvodini (i Beogradu).

PETAK – 30. april

U petak ujutru mestimično kiša, čiji se prestanak očekuje najkasnije do 8h. Tokom dana će preovladavati umereno do pretežno oblačno vreme sa tek kraćim sunčanim periodima, ali će biti uglavnom suvo i relativno toplo vreme za ovo doba godine. Duvaće slab do umeren vetar, promenljivog smera.

Jutarnje temperature kretaće se između 9 i 11°C, a maksimalne dnevne od 23 do 25°C.

SUBOTA – 1. maj

Prvog dana vikenda preovladavaće umereno do pretežno oblačno vreme, sa intervalima sunčanog vremena, i još malo toplije u odnosu na petak. Duvaće slab vetar južnih smerova, a dobra vest je i da se padavine ne očekuju.

Jutarnje temperature biće u intervalu od 11 do 14°C, a maksimalne dnevne od 25 do 27°C.

NEDELJA – 2. maj

U noći može biti ređe pojave lokalnih pljuskova. U nedelju tokom dana se očekuje više sunca u odnosu na petak i subotu, dakle preovladavaće pretežno sunčano vreme, sa vrlo malo oblaka. Biće još toplije, odnosno očekuje se kulminacija ovog toplog talasa. Duvaće umeren do jak jugozapadni i zapadni vetar!

Dnevne temperature u regionu za Uskrs (WRF)

Minimalne temperature kretaće se između 13 i 15°C, a maksimalne dnevne od 26 do čak 28°C.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!