Vreme za prvomajske praznike i Uskrs

U narednom periodu, sve do kraja nedelje, naše područje biće pod konstantnim uticajem polja niskog vazdušnog pritiska (ciklona), što će rezultovati promenljivim i često vetrovitim vremenom, a dobra je vest da to ne mora nužno značiti i pojavu kiše. U svim danima do kraja sedmice temperature će biti iznad prosečnih vrednosti za ovo doba godine, a posebno u nedelju 2. maja, za Pravoslavni Uskrs. U nastavku donosimo više detalja o očekivanim vremenskim prilikama narednih dana u Vojvodini (i Beogradu).

PETAK – 30. april

U petak ujutru mestimično kiša, čiji se prestanak očekuje najkasnije do 8h. Tokom dana će preovladavati umereno do pretežno oblačno vreme sa tek kraćim sunčanim periodima, ali će biti uglavnom suvo i relativno toplo vreme za ovo doba godine. Duvaće slab do umeren vetar, promenljivog smera.

Jutarnje temperature kretaće se između 9 i 11°C, a maksimalne dnevne od 23 do 25°C.

SUBOTA – 1. maj

Prvog dana vikenda preovladavaće umereno do pretežno oblačno vreme, sa intervalima sunčanog vremena, i još malo toplije u odnosu na petak. Duvaće slab vetar južnih smerova, a dobra vest je i da se padavine ne očekuju.

Jutarnje temperature biće u intervalu od 11 do 14°C, a maksimalne dnevne od 25 do 27°C.

NEDELJA – 2. maj

U noći može biti ređe pojave lokalnih pljuskova. U nedelju tokom dana se očekuje više sunca u odnosu na petak i subotu, dakle preovladavaće pretežno sunčano vreme, sa vrlo malo oblaka. Biće još toplije, odnosno očekuje se kulminacija ovog toplog talasa. Duvaće umeren do jak jugozapadni i zapadni vetar!

Dnevne temperature u regionu za Uskrs (WRF)

Minimalne temperature kretaće se između 13 i 15°C, a maksimalne dnevne od 26 do čak 28°C.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 606

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *