Vreme ostaje u letnjem režimu barem do polovine septembra

Preko našeg područja upravo se premešta hladni front, što je i uzrok pojačanog severozapadnog vetra koji duva u Vojvodini večeras. Front nije izražen u padavinskom polju, a naredna dva dana očekuju nas nešto niže dnevne temperature i svežija jutra. Potom se očekuje uspostavljanje anticiklonarnog polja, uz advekciju toplijeg vazduha već od srede.

U utorak se na području Vojvodine očekuje malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima kojih će biti više u drugom delu dana. Duvaće uglavnom umeren severni i severoistočni vetar.

Maksimalne temperature u utorak (WRF)

Jutarnje temperature kretaće se između 14 i 16°C, a maksimalne dnevne od 26 do 28°C.

Do kraja nedelje izobilje sunca i temperature iznad proseka

Od srede do kraja aktuelne sedmice očekuje nas stabilno i pretežno sunčano, pravo letnje vreme. Temperature će odmicanjem prognoznog perioda biti u laganom porastu, pa će se maksimalne temperature u većini dana kretati oko i malo iznad 30°C.

U sredu će se jutarnje temperature kretati između 13 i 15°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 28 do 29°C.

Maksimalne temperature u četvrtak (WRF)

U danima predstojećeg vikenda biće veoma toplo za ovo doba godine, uz maksimalne temperature preko 30°C, ali će jutarnje temperature ostati ispod 20°C, pa će večernji i jutarnji časovi biti znatno prijatniji.

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 544

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *