Veoma toplo i uglavnom stabilno vreme potrajaće do kraja avgusta

Ovog puta neće biti potrebe za dugačkim tekstom budući da će gotovo svaki novi dan do kraja avgusta ličiti na prethodni. Bićemo uglavnom pod uticajem anticiklona koji će obezbediti stabilno vreme, mada ćemo u periodu do utorka biti istovremeno pod vrlo slabim uticajem visinskog ciklona čiji bi se centar iz oblasti Đenovskog zaliva premeštao preko Italije na sever Jadrana. U svim danima do kraja meseca maksimalne temperature biće iznad 30°C, a u pojedinim danima i do 35°C.

U danima do kraja aktuelne sedmice preovladavaće malo do umereno oblačno vreme sa dužim intervalima sunčanog vremena. Najviše oblaka obično treba očekivati u poslepodnevnim časovima, dok će u subotu i nedelju biti marginalnih uslova i za lokalnu pojavu pljuskova sa grmljavinom. Ipak, očekuje se da se i u danima vikenda u većini mesta zadrži suvo vreme.

U petak će se jutarnje temperature kretati između 17 i 19°C, a maksimalne dnevne od 32 do 34°C. U danima vikenda minimalne temperature biće u intervalu od 19 do 21°C, a maksimalne dnevne od 32 do 35°C.

U subotu i nedelju duvaće slab do umeren jugoistočni vetar, topla košava.

Umeren jugoistočni vetar u nedelju (GFS)

Pravo leto i tokom najvećeg dela naredne sedmice

Tokom većeg dela predstojeće sedmice ne treba očekivati bitniju promenu vremena. U većini dana očekuje se stabilno, pretežno sunčano, i veoma toplo vreme uz temperature znatno iznad normale za treću dekadu avgusta.

Minimalne temperature kretaće se uglavnom oko 20°C, što znači da treba računati na povremenu pojavu tropskih noći, dok će dnevne temperature uglavnom biti u intervalu između 32 i 35°C.

Relativna vlažnost vazduha sredinom dana u ponedeljak (ARW)

Barem do srede 28. avgusta treba računati i na pojavu slabog i umerenog jugoistočnog vetra, toplu košavu, koja će ako ništa drugo isušivati vazduh i učiniti ovaj tropski talas koliko – toliko lakšim za podnošenje. Naime, u većini dana relativna vlažnost vazduha u najtoplijem delu dana biće ispod 30%.

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 573

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *