Velika razlika u količini padavina tokom prethodne noći, obilnija kiša pala na severu

Najviše kiše, službeno, tokom prethodne večeri i noći palo je na području Palića i Subotice, između 44 i 50mm. Najmanje na jugu Banata, gde je Banatski Karlovac merio nepunih 5mm vodenog taloga do 8 časova jutros. Kikinda je takođe dobila obilniju količinu kiše tokom prethodne noći, i to 30mm.

Padavine koje smo imali početkom novembra (uglavnom se radi o 1, 3. i 5. novembru) ublažili su stanje suše u većem delu Vojvodine, a koja je zavladala tokom septembra i oktobra meseca usled deficita padavina. Pored već pomenutih lokacija, u proteklih 12 do 18 časova u Sremskoj Mitrovici je palo 21mm kiše, Somboru 11mm, dok se u Novom Sadu i Zrenjaninu sakupilo 9mm vodenog taloga.

Od početka novembra uglavnom 35 do 70mm

Od početka novembra palo je uglavnom između 35 i 70mm vodenog taloga na području Vojvodine, a od toga najmanje u srednjem i južnom Banatu. Normalna količina padavina (srednja mesečna suma) za ceo novembar uglavnom je između 40 i 50mm na području Vojvodine, što govori da su neke stanice ostvarile normalu već u prvoj polovini meseca, a neke i premašile.

Na severu je već usledilo delimično razvedravanje, a u narednim satima do delimičnog razvedravanja će doći i u ostatku Vojvodine, uz kraće sunčane intervale i maksimalne temperature između 14 i 16°C.

Satelitski snimak za sredu pre podne – Vojvodina (Source: meteologix.com)

Ukoliko ne večeras, onda ćemo sutra pisati o očekivanom razvoju meteorološke situacije do kraja sedmice. Do tada se možete poslužiti trodnevnom prognozom.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 610

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *