Večeras hladni front donosi kišu i pojačan vetar, od petka znatno toplije

Večeras se u Vojvodini očekuje prolazak hladnog fronta koji će usloviti kišu, a lokalno su čak mogući i pljuskovi uz ređu pojavu grmljavine. Ovu promenu vremena takođe će obeležiti umeren do jak severozapadni vetar, ponegde na kratko i olujne jačine. Dok će naredna dva dana obeležiti promenljivo oblačno vreme, mestimično sa kratkotrajnom kišom (odnosno snegom u noći ka četvrtku), i temperaturama u skladu sa kalendarom, od petka sledi osetniji porast temperatura, pa će dnevni maksimumi za vikend biti iznad 15°C, posebno u subotu.

Večeras i u prvom delu noći pored kiše i pojačanog vetra, ponegde je moguća i pojava lokalnih pljuskova koji mogu biti praćeni rećom pojavom grmljavine.

Uz prolazak fronta biće jakog severozapadnog vetra (GFS)
Uz prolazak fronta biće jakog severozapadnog vetra (GFS)

Sredu i četvrtak obeležiće promenljivo oblačno vreme, a mogući su i kratkotrajna kiša ili pljusak mestimično, naročito u sredu sredinom dana, dok je u noći ka četvrtku moguć sneg mestimično.

U sredu će se jutarnje temperature kretati između 0 i 3°C (moguća je pojava poledice), a maksimalne dnevne od 6 do 9°C. U četvrtak, jutarnje temperature kretaće se između -1 i 1°C (u većini predela može doći do stvaranja poledice), a maksimalne dnevne biće u intervalu od 6 do 9°C – kao i prethodnog dana.

U sredu će duvati slab do umeren vetar promenljivog smera, u četvrtak uglavnom zapadni i jugozapadni.

Od petka temperature znatno iznad normale

U petak i u danima vikenda treba takođe računati na dosta oblačnosti iznad našeg područja, međutim biće i sunčanih intervala. U petak i subotu dnevne temperature prelaziće 10°C, dok će se prvog dana vikenda zapravo meriti oko 15°C u najtoplijem delu dana. Takođe, izostaće pojava jutarnjeg mraza.

Dnevne temperature u subotu (GFS)
Dnevne temperature u subotu (GFS)

Drugog dana vikenda je već vrlo moguća nova, ali prolazna, promena vremena uz naoblačenje sa kišom i padom temperatura. Već od utorka 4. februara usledio bi novi osetniji porast temperatura. Više detalja o vremenskim prilikama od nedelje 2. februara pisaćemo u petak.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!