Večeras hladni front donosi kišu i pojačan vetar, od petka znatno toplije

Večeras se u Vojvodini očekuje prolazak hladnog fronta koji će usloviti kišu, a lokalno su čak mogući i pljuskovi uz ređu pojavu grmljavine. Ovu promenu vremena takođe će obeležiti umeren do jak severozapadni vetar, ponegde na kratko i olujne jačine. Dok će naredna dva dana obeležiti promenljivo oblačno vreme, mestimično sa kratkotrajnom kišom (odnosno snegom u noći ka četvrtku), i temperaturama u skladu sa kalendarom, od petka sledi osetniji porast temperatura, pa će dnevni maksimumi za vikend biti iznad 15°C, posebno u subotu.

Večeras i u prvom delu noći pored kiše i pojačanog vetra, ponegde je moguća i pojava lokalnih pljuskova koji mogu biti praćeni rećom pojavom grmljavine.

Uz prolazak fronta biće jakog severozapadnog vetra (GFS)
Uz prolazak fronta biće jakog severozapadnog vetra (GFS)

Sredu i četvrtak obeležiće promenljivo oblačno vreme, a mogući su i kratkotrajna kiša ili pljusak mestimično, naročito u sredu sredinom dana, dok je u noći ka četvrtku moguć sneg mestimično.

U sredu će se jutarnje temperature kretati između 0 i 3°C (moguća je pojava poledice), a maksimalne dnevne od 6 do 9°C. U četvrtak, jutarnje temperature kretaće se između -1 i 1°C (u većini predela može doći do stvaranja poledice), a maksimalne dnevne biće u intervalu od 6 do 9°C – kao i prethodnog dana.

U sredu će duvati slab do umeren vetar promenljivog smera, u četvrtak uglavnom zapadni i jugozapadni.

Od petka temperature znatno iznad normale

U petak i u danima vikenda treba takođe računati na dosta oblačnosti iznad našeg područja, međutim biće i sunčanih intervala. U petak i subotu dnevne temperature prelaziće 10°C, dok će se prvog dana vikenda zapravo meriti oko 15°C u najtoplijem delu dana. Takođe, izostaće pojava jutarnjeg mraza.

Dnevne temperature u subotu (GFS)
Dnevne temperature u subotu (GFS)

Drugog dana vikenda je već vrlo moguća nova, ali prolazna, promena vremena uz naoblačenje sa kišom i padom temperatura. Već od utorka 4. februara usledio bi novi osetniji porast temperatura. Više detalja o vremenskim prilikama od nedelje 2. februara pisaćemo u petak.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 619

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *