Ujutru kiša i grmljavina, malo kiše može biti i u subotu, a krajem juna stiže tropski talas

U drugom delu predstojeće noći, tokom jutra, i prvog dela prepodneva, u većem delu Vojvodine očekuje se kiša u sklopu hladnog fronta, a ponegde će biti i pljuskova sa grmljavinom. U drugom delu dana će doći do delimičnog razvedravanja uz kraće sunčane periode. U narednom periodu očekuje nas toplo i promenljivo vreme, dok se sledeće sedmice očekuju ekstremno visoke temperature.

Sutra će doći i do pada temperatura, a duvaće i umeren severni i severozapadni vetar. Uglavnom se očekuje 5 do 10mm vodenog taloga, ali naravno negde će pasti i znatno manje, a negde više kiše. Vremenske nepogode se na području Vojvodine ne očekuju. Jutarnje temperature kretaće se između 18 i 20°C, a maksimalne dnevne od 25 do 28°C.

Padavina bi moglo biti na širem području (ECMWF) – meteologix.com

U petak se očekuje pretežno sunčano vreme, i nakon nešto svežijeg jutra, tokom dana će biti toplije u odnosu na četvrtak. Duvaće slab do umeren vetar promenljivog smera, uglavnom istočni. Jutarnje temperature kretaće se između 15 i 17°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 30 do 32°C.

Kada govorimo o danima vikenda, obzirom da se u subotu očekuje premeštanje još jednog fronta (nakon ovog današnjeg), ponovo će sporadično biti kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom, ali kako stoje stvari u manjoj meri u odnosu na predstojeću noć i jutro. U nedelju će već biti malo do umereno oblačno i suvo vreme, sa dužim sunčanim intervalima. Tokom ova dva dana jutarnje temperature kretaće se između 16 i 18°C, a maksimalne dnevne između 30 i 33°C. Za nijansu će biti toplija nedelja.

Vrućine sledeće nedelje

Početkom i sredinom naredne sedmice očekuje se uglavnom pretežno sunčano i stabilno vreme, mada je u sredu u opticaju hladni front koji bi doneo lokalne nestabilnosti sa grmljavinom.

U ponedeljak će se dnevne temperature kretati između 32 i 34°C, a već u utorak između 34 i 37°C. Ukoliko se promeni vreme prolaska hladnog fronta u sredu, taj dan bi mogao biti još topliji od utorka, uz dnevne maksimume čak i do 38 stepeni Celzijusa.

Vruć utorak se očekuje u regionu (GFS) – meteologix.com

Nakon eventualnog osveženja koje bi potrajalo dva dana, krajem sledeće sedmice ponovo bi bilo veoma toplo, uz dnevne maksimume oko i iznad 35°C. Detaljnije ćemo o vremenu sledeće sedmice pisati u danima vikenda, ali korisno je na vreme znati da nam sledi vreo period.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 631

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *