Ugroženi junski rekordi, sutra ponegde i do 40°C, u petak krajem dana pljuskovi i grmljavina

Danas su se maksimalne dnevne temperature kretale između 35.6 i 37.0°C. Sutra će biti još toplije. Očekuju se maksimalne temperature između 37 i 39°C, ponegde i do 40 stepeni Celzijusa. Ovim će biti ugroženi junski rekordi za maksimalne temperature. Osveženje se očekuje u petak u drugom delu dana, te će za vikend biti nešto prijatnije, ali i dalje toplo uz maksimume oko 30 stepeni.

U četvrtak se očekuje pretežno sunčano i ekstremno toplo vreme. Dosadašnji temperaturni rekordi za jun na području Vojvodine kreću se između 36.7°C na Paliću i 38.0°C u Zrenjaninu. Dosadašnji apsolutni rekord za Novi Sad iznosi 37.6°C.

Obzirom da se sutra očekuju maksimalne temperature između 37 i 39°C, jasno je da su dosadašnji maksimalni temperaturni rekordi za jun mesec ozbiljno ugroženi. Duvaće slab vetar promenljivog smera. Jutarnje temperature kretaće se između 21 i 24°C, što znači da nas očekuje teška, tropska noć.

U petak se tokom većeg dela dana očekuje pretežno sunčano i veoma toplo vreme. Kasnije poslepodne i tokom večeri, u sklopu predfrontalnih nestabilnosti, očekuje se umeren do jak razvoj oblačnosti, uz lokalnu pojavu pljuskova i grmljavine. Postojaće uslovi i za pojavu vremenskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom. Pljuskove i grmljavinu ne treba očekivati pre 17 časova.

Nestabilnosti u petak kasno popodne (WRF)
Ozbiljni parametri nestabilnosti u regionu (WRF)

Jutarnje temperature kretaće se između 21 i 24°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 33°C na severozapadu do 37°C na jugoistoku pokrajine.

Nešto prijatnije za vikend

U danima vikenda očekuje se malo do umereno oblačno i suvo vreme. Nešto više oblaka treba očekivati u subotu, dok će više sunca biti drugog dana vikenda. U svakom slučaju, padavine se ne očekuju.

Nakon pada temperatura u petak krajem dana, za vikend će biti nešto prijatnije. Jutarnje temperature će se kretati između 17 i 19°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 29 do 31°C. Nešto topliji dan biće nedelja, kada će ponegde biti izmereno i 32°C.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!