U Vojvodini jutros do -12°C, od sutra toplije

Prema zvaničnim merenjima na GMS RHMZ Srbije, jutros se temperatura na području Vojvodine kretala od -12.2°C u Sremskoj Mitrovici do -7.5°C u Banatskom Karlovcu. Nakon današnjeg najhladnijeg dana, od sutra sledi priliv toplijeg vazduha na naše područje.

Temperature koje su jutros zabeležene spadaju u kategoriju ispod do znatno ispod normale, dok podsećamo postoji i kategorija ekstremno ispod normale.

Dakle, iza nas je jedno zaista jedno ledeno jutro, možda i najhladnije ove zime, ali ne radi se o nikakvom ekstremu, sibirskoj hladnoći, ili bilo čemu neobičnom za naše područje, kako su to prethodnih dana forsirali razni tabloidni mediji.

Minimalne temperature u Srbiji 18.01 (Ogimet.com)

Danas nas očekuje i najhladniji dan u toku ovog hladnog talasa. Maksimalne temperature danas će se kretati između -4 i -2°C.

Uz priliv toplijeg vazduha već tokom noći, naredna noć neće biti hladna kao prethodna, odnosno naredno jutro neće biti mnogo hladnije u odnosu na današnji dan. Sutra će se minimalne temperature kretati između -6 i -3°C, a maksimalne dnevne od 2 do 4°C.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!