U Vojvodini i do 50mm kiše u poslednja 24 sata, ali količine su neujednačene

Prema merenjima jutros u 8 časova u poslednja 24 sata u pojedinim predelima Vojvodine palo je oko 50mm vodenog taloga. Sa druge strane, recimo na severu Banata, pala je simbolična količina kiše. Kiša još uvek pada u delovima Banata, dok je na krajnjem severu i severozapadu pokrajne došlo do delimičnog razvedravanja pa tamo ima i kraćih sunčanih perioda.

Količina padavina u protekla 24h u Srbiji - 3. avg 2019
Količina padavina u protekla 24h u Srbiji – 3. avg 2019 (Izvor: ogimet.com)

Prema zvaničnim merenjima na glavnim meteorološkim stanicama (RHMZ Srbije) na području Vojvodine palo je između 3.3mm u Kikindi i 48.7mm vodenog taloga koliko je izmereno u Novom Sadu.

Prema pristiglim podacima sa klimatoloških i padavinskih stanica (u sistemu RHMZ) do 10 časova, u Temerinu je palo 44.8mm, Rumenci 43.6mm, u Deronjama 36mm, Baču 35mm, a u Batajnici 34.5mm vodenog taloga.

U mestu Stanišić palo je 32mm
U mestu Stanišić palo je 32mm (Foto: Dušan Stijak)

U mestima kikindske opštine neretko ukupna količina padavina je manja od 5mm. Na području srednjeg Banata uglavnom je palo između 10 i 20mm vodenog taloga, a u selu Aradac kod Zrenjanina u kišomeru se nakupilo 27.mm vodenog taloga.

Satelitski snimak u 10 časova
Satelitski snimak u 10 časova (Izvor: sat24.com)

Do kraja dana zadržava se promenljivo oblačno vreme, u drugom delu dana i sa kraćim sunčanim intervalima. Biće uslova za kratkotrajnu kišu ili pljusak tokom popodneva, dok će veče biti suvo uz delimično razvedravanje i prohladno.

Prognozu za Vojvodinu možete pratiti na našoj stranici trodnevne prognoze, a možete pogledati i automatsku desetodnevnu prognozu za vašu lokaciju baziranu na ECMWF modelu.

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 536

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *