U utorak ujutru i pre podne moguća ledena kiša, RHMZ izdao narandžasti meteo alarm, postepeno toplije

U jutarnjim i prepodnevnim časovima na području Vojvodine očekuju se padavine u formi susnežice i snega, a očekuje se i kiša koja se lokalno može lediti pri tlu. Na ovu opasnu meteorološku pojavu (kada govorimo o kretanju na ulici i saobraćaju) upozorio je i RHMZ Srbije koji je izdao upozorenje i aktivirao narandžasti meteo-alarm.

Meteorološko upozorenje RHMZ-a za 23. januar (Izvor: hidmet.gov.rs)

Prve padavine orijentaciono treba očekivati na severozapadu Vojvodine između 4 i 6 časova, uz postepeno premeštanje padavinske zone dalje prema jugoistoku Vojvodine u narednim časovima. Najkasnije će padavine mešovitog karaktera (prvenstveno sneg i kiša koja će se ponegde lediti pri tlu) početi na jugu Banata, oko 10-11h.

Nakon minimalnih temperatura između -3 i -1°C u utorak, dnevne temperature kretaće se između 4 i 6°C. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar. Detalje prognoze za sredu i četvrtak možete pročitati u okviru naše trodnevne prognoze za Vojvodinu.

Meteogram za Novi Sad treća dekada januara

U narednom periodu očekuje nas promenljivo oblačno vreme sa čestim sunčanim intervalima, i povremenim premeštanjem atmosferskih frontova preko naših krajeva koji bi donosili malo padavina, uglavnom u obliku kiše. Temperature oko i iznad proseka.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 619

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *