U poslednja 24h u Vojvodini između 15 i 60mm kiše, večeras i sutra nove mestimične padavine

Do jutros u 8 časova, tokom 24h, na području Vojvodine akumuliralo se uglavnom između 15 i 60mm vodenog taloga. Kada govorimo o glavnim meteorološkim stanicama, količina padavina kreće se od 15.4mm u Sremskoj Mitrovici do 50.9mm u Zrenjaninu.

U Bačkom Gradištu palo je 56.7mm kiše, Aradcu 51.3mm, Farkaždinu 43.3mm, Sivcu 48.9mm, Mošorinu 44.3mm, a u Bezdanu je izmereno čak 63mm vodenog taloga.

Padavine u Srbiji 18.7 06UTC (Izvor: Ogimet.com)

Kiša koja je pala i koja se očekuje, došla je kao spas u poslednji čas pojedinim poljoprivrednim kulturama, ali je na žalost za neke došla kasno. U najvećem delu Vojvodine konačno je prekinut duži period suše, a situacija bi trebalo dodatno da se popravi u narednih 36 do 48 časova. Padavine su lokalnog karaktera, i uz velike razlike unutar iste opštine, a kamoli većih regiona, kao što su Srem, Banat i Bačka.

Večeras i sutra novi talas nestabilnosti i kiše

Tokom poslepodnevnih časova u Vojvodini će preovladavati promenljivo oblačno i uglavnom suvo vreme, sa dužim sunčanim intervalima. Samo ponegde moguć je izolovan i kratkotrajan pljusak. U večernjim časovima očekuje se izraženija destabilizacija, uz kišu, pljuskove i grmljavinu – nešto slično onome sinoć, ali ipak u manjoj meri i sa manje padavina u proseku.

Prognoza za Zrenjanin 3 dana (ECMWF)

Tokom noći ka ponedeljku mestimično kiša i pljuskovi, češće u zapadnoj polovini pokrajine. Sutra tokom čitavog dana promenljivo oblačno i nestabilno, uz uslove za kišu, pljuskove i grmljavinu. Glavnina padavina tokom ponedeljka se očekuje u kasnijim poslepodnevnim i večernjim časovima, dok će pre podne i tokom prvog dela popodneva (16h) u većini mesta biti suvo.

Potpuni prestanak padavina i smirivanje atmosfere očekuje se tokom utorka pre podne, dok će u drugom delu dana biti stabilno uz duže sunčane intervale. Pročitajte detaljnu prognozu za naredna tri dana.

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 544

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *