U nastavku dana pljuskovi i grmljavina, pravo prolećno vreme do kraja aprila

U nastavku današnjeg dana biće vetrovito i prijatno toplo, dok će već u narednim časovima i večeras biti nestabilno uz lokalne pljuskove i grmljavinu, dok će jugoistočni vetar biti u slabljenju. Vetra će biti i narednih dana, ali će biti nešto slabiji uz promenljiv smer. Biće relativno toplo, promenljivo, i nestabilno. Predlažemo svakodnevno praćenje trodnevne prognoze u narednim danima.

Kasnije popodne (>16h) i večeras očekuje se slabljenje jugoistočnog vetra, uz lokalnu pojavu pljuskova sa grmljavinom. Biće slabijih uslova i za vremenske nepogode. Oblaci će pristizati sa jugozapada, a kasnije i sa zapada. Maksimalne temperature danas se kreću između 20 i 23°C.

Predikcije padavina Swiss 4×4 modela za naredne sate (meteologix.com)

U subotu će preovladavati promenljivo oblačno i nešto svežije vreme. U noći ka suboti su još ponegde mogući kiša i pljuskovi, dok će tokom dana biti uglavnom suvo, uz po koju kap kiše mestimično. Jutarnje temperature kretaće se između 9 i 11°C, a maksimalne dnevne od 17 do 19°C.

Drugog dana vikenda, na Uskrs, biće promnljivo oblačno sa sunčanim intervalima i u prvom delu dana suvo. Poslepodne će biti nestabilno, uz mestimičnu pojavu kiše, i pljuskova sa grmljavinom. Veća verovatnoća za ove padavine lokalnog karaktera je na zapadu i severu Vojvodine. Jutarnje temperature kretaće se između 8 i 10°C, a maksimalne dnevne od 22 do čak 25°C.

Početkom i sredinom naredne sedmice zadržava se prevrtljivo prolećno vreme, uz čestu smenu sunca i oblaka, i povremenu kišu i pljuskove. Nema opasnosti od jutarnjih mrazeva, a dnevne temperature će se kretati uglavnom oko 20°C. Potpuna stabilizacija bi trebala da usledi od sledećeg petka.

Meteogram za Suboticu – narednih 10 dana

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 544

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *