U narednom periodu promenljivo i uglavnom iznadprosečno toplo

U narednih 10-ak dana očekuje se promenljivo vreme uz temperature oko i iznad prosečnih vrednosti, a temperature će vrlo kratkotrajno vratiti u normalu tek po koji hladni front koji će doneti i malo kiše. Od nedelje 16. februara temperature bi u najtoplijem delu dana čak mogle prelaziti 15°C. Samim tim, sve je izvesnije da veći deo Vojvodine pravu zimu uz sneg na tlu neće ni videti.

Kiše i pljuskova večeras će biti u većem delu Vojvodine, dok će utorak obeležiti umereno do potpuno oblačno vreme, povremeno sa kišom, posebno u jutarnjim i prepodnevnim časovima. Ujutru će duvati umeren južni i jugozapadni vetar, a od sredine dana umeren, na udare i jak severozapadni. Uveče u slabljenju.

Pojačan vetar sredinom dana (GFS)

Jutarnje temperature kretaće se između 5 i 7°C, a maksimalne dnevne od 10 do 12°C.

Od srede do petka promenljivo oblačno i uglavnom suvo

U sredu i četvrtak očekuje se promenljivo oblačno, ali uglavnom suvo vreme sa kraćim sunčanim periodima. Duvaće slab do umeren vetar južnih i istočnih smerova. Dok će se jutarnje temperature kretati između 1 i 4°C, maksimalne dnevne biće u intervalu od 10 do 12°C.

Novo zahlađenje i kiša u petak

Već u petak u prvom delu dana, ako ne i u noći ka petku, očekuje se prolazak novog hladnog fronta preko naših krajeva, koji će usloviti pad temperatura i prolaznu kišu. Temperature će se tako ponovo vratiti u granice normale na dva dana, tačnije u petak i subotu.

Kiša u noći ka petku (GFS)

Potom će novo osetnije otopljenje uslediti već u nedelju, te će maksimalne temperature prelaziti i 15°C.

Više detalja o vremenskim prilikama u danima vikenda objavićemo najkasnije u četvrtak.

https://www.facebook.com/vojvodinameteo/photos/a.1844392115842402/2552821024999504/?type=3&theater

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 571

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *