U narednom periodu promenljivo i uglavnom iznadprosečno toplo

U narednih 10-ak dana očekuje se promenljivo vreme uz temperature oko i iznad prosečnih vrednosti, a temperature će vrlo kratkotrajno vratiti u normalu tek po koji hladni front koji će doneti i malo kiše. Od nedelje 16. februara temperature bi u najtoplijem delu dana čak mogle prelaziti 15°C. Samim tim, sve je izvesnije da veći deo Vojvodine pravu zimu uz sneg na tlu neće ni videti.

Kiše i pljuskova večeras će biti u većem delu Vojvodine, dok će utorak obeležiti umereno do potpuno oblačno vreme, povremeno sa kišom, posebno u jutarnjim i prepodnevnim časovima. Ujutru će duvati umeren južni i jugozapadni vetar, a od sredine dana umeren, na udare i jak severozapadni. Uveče u slabljenju.

Pojačan vetar sredinom dana (GFS)

Jutarnje temperature kretaće se između 5 i 7°C, a maksimalne dnevne od 10 do 12°C.

Od srede do petka promenljivo oblačno i uglavnom suvo

U sredu i četvrtak očekuje se promenljivo oblačno, ali uglavnom suvo vreme sa kraćim sunčanim periodima. Duvaće slab do umeren vetar južnih i istočnih smerova. Dok će se jutarnje temperature kretati između 1 i 4°C, maksimalne dnevne biće u intervalu od 10 do 12°C.

Novo zahlađenje i kiša u petak

Već u petak u prvom delu dana, ako ne i u noći ka petku, očekuje se prolazak novog hladnog fronta preko naših krajeva, koji će usloviti pad temperatura i prolaznu kišu. Temperature će se tako ponovo vratiti u granice normale na dva dana, tačnije u petak i subotu.

Kiša u noći ka petku (GFS)

Potom će novo osetnije otopljenje uslediti već u nedelju, te će maksimalne temperature prelaziti i 15°C.

Više detalja o vremenskim prilikama u danima vikenda objavićemo najkasnije u četvrtak.

Pogled na desetodnevnu prognozu (Novi Sad je na primeru) ukazuje nam da je promenljiv period pred nama sa temperaturama…

Publiée par VojvodinaMeteo sur Lundi 10 février 2020

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!